Магьосникът възроди Ботев! "Канарчетата" удариха Поморие край морето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (113)
18:49 / 01.04.2012
22530
Ботев Пловдив победи с 2:0 като гост Черноморец Поморие в мач от 19-ия кръг на Източната "Б" група.

Временният наставник на "канарчетата" Костадин Видолов-Магьосника успя да възроди "жълто-черните" още в първия си мач като старши-треньор. Пловдивчани успяха да вкарат повече от един гол в една среща, като за последно привържениците на тима бяха свидетели на това в мач от първенството срещу Доростол (4:0), на 24 септември 2011 година.

Иначе двубоя премина изцяло под диктовката на "жълто-черните", които надиграха тотално своя противник. Ботев Пловив решиха изхода от срещата още през първата част, когато паднаха и двата гола във вратата на Черноморец Поморие.

Александър Александров даде преднина на гостите в 25-ата минута след като успя да засече с глава центриране на Радослав Бачев. Десет по-късно след заучено положение Тодор Неделев покачи на 2:0.

Точно в 19-ата минута двата тима спряха да играят, а зрителите на стадиона в Поморие станаха на крака и започнаха да ръкопляскат по повод капитана на българския национал Стилиян Петров. Причината за това е болестта на Стенли (остра форма на левкемия), която преди два дена бе потвърдена в официалният сайт на неговия тим Астън Вила.

След почивката Ботев Пд отново бе с класа над своя противник и още в 47-ата минута можеха да направят резултата класически след удар на Деян Христов, но топката срещна дясната греда на вратата пазена от Славов. До края на двубоя двата тима не успяха да си отбележат гол и така "канарчетата" успяха да постигнат ценен успех, който ги остава в играта за борбата, за атакуване на "А" група.

Така с тази победа Ботев Пловдив скъси преднината от лидера Етър на 6 точки. "Жълто-черните" заемат 5-та позиция с актив от 30 точки.

Ботев Пловдив:
Хр. Иванов, Бонев, Н. Димитров, Ив. Димитров, Бачев, Рахов, Й. Христов, Т. Неделев (62' Огнянов), Ал. Александров (к) (90' Байрев), Д. Атанасов, Д. Христов (81' Курдов).


Виж коментарите (113)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).