ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
БГ Моуриньо тотално разочарова в Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:47 / 06.03.2012Коментари (45)8159
© Plovdiv24.bg
"Жълто-черните" не са мръднали и педя под ръководството на бившия треньор на ЦСКА
С наближаването на 100-годишнината на Ботев Пд феновете на тима бяха принудени да изпият още една горчива чаша. Вместо да вдигат наздравици за юбилея и предстоящо завръщане в елита, жълто-черните видяха в събота нова издънка на любимците си - 1:1 с Нефтохимик у дома. На всички вече трябва да е станало ясно, че Ботев при Милен Радуканов не върви и освиркванията след мача с шейховете го доказват.

Бившият наставник на ЦСКА тотално разочарова, откакто пое канарчетата. Тук, разбира се, говорим само за първенство, защото целта, поставена пред него, е влизане в А група на всяка цена. Той бе привлечен начело на жълто-черните с мисълта да извади тима от кризата след домакинската загуба с 0:1 от Етър. Постигнатите от него резултати обаче показват, че канарчетата не само не вървят нагоре, а се сриват надолу. Благодарение само на издънките на другите отборът все още има някакви шансове. Представянето му в Източната Б група досега под ръководството на Милен Радуканов е, мека казано, отчайващо. Откакто той пое тима, Ботев е изиграл във втория ешелон пет мача. От тях е постигнал само една победа, ремитата са две, две са и загубите. Актив, напълно недостатъчен и неотговарящ на амбициите на пловдивчани.

Друг е въпросът, че с този бюджет, организация и най-вече традиции Ботев дотук, след 15 мача, трябваше да има не 5, а поне 13 победи.

Победите над Ботев Вр и над Черноморец Бургас за Купата на България зарадваха феновете, но голямата цел пред жълто-черния тим остава А група. Така че кой го топли, че Радуканов е бил акулите и ще играе с Лудогорец, ако догодина не го срещне в елита. А това ще става все по-трудно, след като канарчетата изостават вече със седем точки от лидера Любимец.

А и селекцията не удовлетвори никого. Привлечените нови попълнения засега също не оправдават очакванията.

Приказките, че никой не искал да играе в Ботев, защото тимът бил в Б група, едва ли ще успокоят феновете, които си припомниха каква селекция направи Лудогорец през миналата година, когато бе във втория ешелон.

Запалянковците се питаха и защо бяха освободени млади и талантливи футболисти, а привлечени по-възрастни. Явно при жълто-черните проблемите продължават и ако отборът не започне да побеждава, не само треньорите, а и шефовете ще си имат проблеми с феновете.

Иначе в мача с Нафтата Радуканов показа още една своя слабост. Младият наставник не умее да печели напечените, завързаните двубои. Победите му с ЦСКА над Рапид Виена и Левски и тази с Ботев над Черноморец Бургас дойдоха, когато над него не тегнеше победата на всяка цена. Нямаше го напрежението, каквото имаше във финала за Купата на България срещу Славия, който за малко да изпусне или мачовете със Стяуа. За пореден път доказа, че рано му е даден толеранс за голямото треньорство, а класирането на Ботев показва, че при него канарчетата не са мръднали нито педя, което няма как да не е разклатило стола му.

Ботев Пд при Милен Радуканов

За първенство

06.11.2011
Спартак Вн - Ботев Пд 1:0

13.11.2011
Ботев Пд - Сливен 1:0

19.11.2011
Ботев Пд - Черноморец Пом 1:1

26.11.2011
Любимец - Ботев Пд 2:1

03.03.2011
Ботев Пд - Нефтохимик 1:1

Баланс: 5 мача, 1 победа, 2 равенства, 2 загуби, голова разлика 4:5

За Купата на България

23.11.2011 - 1/16-финал
Ботев Пд - Ботев Вр 1:0

04.12.2011 - 1/8-финал
Ботев Пд - Черноморец 2:1

Баланс: 2 мача, 2 победи, голова разлика 3:1

Общо: 7 мача, 3 победи, 2 равенства, 2 загуби, голова разлика 7:6

Активът на Ботев при дебюта на Радуканов

Място М П Р З Г-Р Т
5 10 4 5 1 13-7 17

Активът на Ботев сега

Място М П Р З Г-Р Т
6 15 5 7 3 17-12 22

 

Източник: в. "Тема Спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 25
08.03.2012
08.03.2012
07.03.2012
06.03.2012
06.03.2012
05.03.2012
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Как върви подготовката,за посрещането на Борусия??А концерта на Пърпъл??Не било Борусия,ми Ботевград...и не било Пърпъл,ми Пайнер....Не били компютри-ми били компоти....ВСИЧКО е МЕНТЕ при вас...Моуриньо-също!!Той и отбора е МЕНТЕ!!!-СДРУЖЕНИЕ НЯКАКВО.....Цирка е пълен...Само клоуни в него.
-4
 
 
Абе Ботев ще си влезнат ако ше и да изгонят останалите отбори от "Б" група. Не забравяите ,че перуката и Наско Сираков са играли за Ботев.
-3
 
 
Само наивник може да очаква че ще сменим треньора и ще започнем да печелим наред. Реално, Радуканов е ръководил 1 мач с неговата си селекция, доколкото е могъл да направи такава от футболистите които са били свободни за трансфер / продан. Всеки може да сравни мача с Нефтохимик с мач от есенния полу-сезон и да реши дали начина на игра се е подобрил.
-2
 
 
Ей, я да го махате и тренера и президента, че скоро няма да има А група . Такава селекция е за пример на ....малаумниците.
+2
 
 
Привет на интригантите по-надолу ,Крум съм ,повечето които пишат по-форумите за Ботев знаят ,че моя ник винаги е един и същ и той е VETERANI.Всички знаят ,че не харесвам Марин Бакалов и не сме в добри отношения ,но да пишете такива простотии за бат Юли и да се представяте за мен е супер долно и гнусно.
+5
 
 
В дните преди коледните и новогодишните празници и поредните победи за купата ,всички на стадиона се вричаха колко добър специалист е БГ Моуриньо и колко светло е бъдещето пред отбора след паузата на шампионата.Бяхте готови да го носите на ръце. Направихме подготовка ,която не сме правили от 10 г и повече. Идва мача с Нефтохимик ,стадиона се напълни прилично,събра толкова хора,колкото няма да съберат Славия,Локо сф,Видима ,Светкавица във всичките си мачове до края на шампионата. Бургазлии вкараха един случаен гол,след което се затвориха отзад . Никой не може да им се сърди,такава тактика са си избрали,и какво се случва от 30-та мин. на мача, фифа мениджърите започнаха този защо е пуснат,онзи за какво играе, ей тъпаци играйте,как може само да е центрирате и да се обмислят различни тактически варианти. Освирквания,подвиквания,лош терен,противник стремящ се да руши само вместо да гради и вредните навици на публиката се завърнаха.. Разберете,че с хулене по време на мач и подсвирквания,играта на отбора няма да тръгне,преди мача нарочно написах ела и подкрепяй ! Отбора има потенциал,има доста нови момчета,единственото,което се иска от нас е 100 % БУЛТРА подкрепа,независимо от резултата и играта на отбора. Покажете подкрепата си към момчетата,а те ще ви се отблагодарят като си свършат работата на терена,защото има такива мачове и те се нуждаят от нас ,за да спечелят. :))))
+6
 
 
Момчета, споровете дали Радуканов е правилният треньор за Ботев или не е могат да продължат безкрайно. Но едно е сигурно -този сезон повече рокади не трябва да има, за да не изпуснем и последния влак. Всички разбрахме, че няма да е лесно. Сега ни остана само трудния вариант. Затова, дайте да обединим усилия, да подкрепяме футболистите докрай, независимо как играят. Оставете коментарите и гнева за след края на сезона. Не напускайте кораба преди да е потънал, защото целта ни е обща!
+4
 
 
Не знам какви пари са му били отпуснати за селекция, но всички дойдоха като свободни агенти. Единственият за когото се дадоха пари и то 70 000лв. е този юнак на вратата, но това си беше далавера. Да пренебрегнеш Армандо и да принудиш Илия Николов да напусне, заради този вратар си е направо абсолютна глупост.
-2
 
 
Истината е, че истинския Моуриньо разполага с най-мощната атака в света....А Българския Моуриньо е в Ботев само заради стабилната заплата която няма да получава в отбор от А Група
+3
 
 
Истината е проста и не знам защо някой от ръководството не излезе и не я каже: пари за селекция толкова. Ако някой ми каже, че на Милен са му дали пари и той е избрал точно тези футболисти... Просто добрите играчи струват пари, а пари не са дадени. Не обвинявайте треньора. Разбира се, че ако можеше щеше да доведе най-доброто, което може. Все пак е и в негов интерес.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: