Петков: Гоним трупане на игрови опит и психологическо предимство преди плейофите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:04 / 27.02.2012
1449
Женският отбор на Марица (Пловдив) вече проведе своята тренировка тази сутрин в софийската зала Христо Ботев, където днес следобед започва турнирът на първата четворка от редовния сезон в Държавното първенство. Класирането от тази тридневна надпревара ще определи полуфиналните двойки в шампионата и домакинското предимство в плейофните серии.

"Всички волейболистки са здрави и готови за игра", каза старши-треньорът на Жълтите Иван Петков

"Целта ни е да играем правилно, като във всеки мач ще гоним максимума като игра и като резултат. Всичко ще се реши в плейофите и на пръв поглед в този турнир се играе само за спечелване на домакинското предимство. То е важно само по себе си, но добрите резултати от мачовете в зала Христо Ботев дават и друго важно предимство - психологическото. Добре е да се влезе в плейофите с повече самочувствие. Хубаво в този турнир е и това, че тези млади отбори ще имат възможност да трупат опит, като изиграят по три мача с хъс и заряд, каквито липсват в много от срещите през редовния сезон."

"Няма проблеми с условията в зала Христо Ботев. Топло е и отборът се чувства добре", разказа още наставникът. 

"Искам да повторим последователната игра, която показахме в турнира за Купа България."

В групата на Марица за турнира са същите 12 състезателки, които извоюваха историческата национална купа в Пловдив миналия месец: Ана Христова, Анелия Минчева, Борислава Янкова, Бояна Андреева, Велина Кансъзова, Диана Малинова, Ивелина Монова, Милена Димова, Мира Тодорова, Никол Николова, Силвия Андреева и Цветелина Николова.

Първият мач на Марица е днес от 16:00 б.в. срещу ЦСКА (София). Утре, 28 февруари, от 14:00 б.в. пловдивчанки срещат Спартак Интерком Груп (Варна), а в сряда, 29 февруари, от 16:00 б.в. съперник на Жълтите ще бъде първенецът от редовния сезон Левски Волей (София).



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).