ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Водна аеробика за контузените в Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:18 / 15.02.2012Коментари (10)4953
© botevplovdiv.bg
Отговорникът за кондиционното състояние на футболистите на Ботев Пловдив Михаило Шекероски използва нетрадиционен тренировъчен метод за по-бързото възстановяване на контузените Мариян Огнянов и Христо Телкийски, информира официалният сайт на клуба. Македонският специалист в областта на физическата подготовка вкара двамата в басейна и ги накара да изпълняват различни упражнения за заздравяване на аддукторите. Играчите имаха на разположение по една огромна топка, която помагаше за по-прецизното им изпълнение.

Двете нови попълнения в редиците на Ботев вложиха максимум старание и не се разсеяха дори от плуващите покрай тях момичета от девическия национален отбор на Русия до 19 години, който от няколко дни е на лагер в базата на "жълто-черните". Травмите на Огнянов и Телкийски са от различно естество. Юношата на Левски се възстановява от операция, докато причината за появилия се проблем за пловдивчанина са натоварванията по време на подготовката.

Аквааеробиката не е първата нетрадиционна тренировка, която Шекероски вкара в употреба по време на зимната подготовка на отбора. До момента той запозна "канарчетата" с ефекта от йогата, медитацията и упражненията за енергизация. Мики, както го наричат всички в Ботев, има 10-годишен опит в кондиционната подготовка. В този период той е тренирал състезатели по футбол, тенис и баскетбол. Той бе препоръчан на Милен Радуканов от бившия му помощник в ЦСКА Иван Йовановски, с когото Шекероски е добър приятел. Йовановски дори използва почивния ден, за да посети базата на Ботев и да се види с треньорския екип на "жълто-черните".

Докато Огнянов и Телкийски тренираха в басейна, съотборниците им направиха поредното си занимание под прожекторите на един от терените в Mardan Sports Complex. То бе последно преди контролата срещу втородивизионния румънски Делта Тулчеа и същевременно първо за дошлия на проби французин Маленга Нзузи Мата, който ще има шанс да покаже какво може в проверката утре.

Още по темата: общо новини по темата: 30
18.02.2012
18.02.2012
17.02.2012
16.02.2012
15.02.2012
15.02.2012
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 15.02.2012 г.
0
 
 
Марианчо как е преодолял страха от водата? Тоя Шекероски верно ще е спец.
+1
 
 
Тези нови методи за възтоновяване от контузии ми харесват и ме радват много.Дано тези методи да са успешни за контузените.Явно нашия кондиционен треньор е много добър специалист в тази област.
+6
 
 
Любимецът на Пловдив на подготовка в топлите страни, а ЖСК-то мръзни на Сандански и усилено тренира пързаляне с найлон , ринене на сняг и бой със снежни топки :)
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+6
 
 
Много ме радват новите методи на кондиционния тренер! Надявам се с очите си да видим резултата от работата му още тази пролет и той да е много добър!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Добра новина за Ботев! Най-опасният играч на ЦСКА пропуска реванша за Купата
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: