Общината поема близо 8 млн.лв. задължения на колоездачното дружество за залата на Колодрума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
12:20 / 14.02.2012
7368
Както вече Plovdiv24.bg единствен и първи писа, Община Пловдив ще плати задълженията на Колоездачното дружество към съответната банка и ще влезе в реално владение на спортната зала на Колодрума. Това заяви в интервю за сайта ни кметът Иван Тотев, който отговори на въпроса на нашия репортер кога ще бъде завършено съоръжението и по какъв начин.

Днес на пресконференция градоначалникът припомни отново, че последната година и половина работата по проекта върви много активно, за да се стигне до успешната договорка с колоездачното дружество. Предложението за покриване на дълговете му влиза на предстоящата сесия на общинския съвет на 16 февруари, четвъртък. Тотев уточни, че реалните такива са близо 8 млн. лв., които най-късно до 31 март общината трябва да погаси. 

Новата зала ще носи името на града ни, а като компенсация колоездачното дружество ще получи 280 кв. м. от залата за безвъзмездно ползване в рамките на 10 години за съблекални, стаи за допинг контрол и 70 кв.м. търговска площ, както и 50% от правото на строеж от хотелската част. Според градоначалника за цялостното довършване на залата ще са необходими още близо 7.5 млн.лв., които вече са осигурени от отпуснатите с решение на Министерски съвет 15 млн.лв.

"Гарантирам, че спортната зала на Колодрума ще е готова в рамките на този мандат, дори смятам, че до края на 2013 г. ще е завършена", категоричен беше в интервюто за Plovdiv24.bg кметът и допълни, че следват процедурите по ЗОП, избор на изпълнител, строеж и рязане на лентата.

Градоначалникът сподели още, че след откриването на залата, най-вероятно там ще се проведе Европейско първенство по колоездене, предвид това, че в Югоизточна Европа единствената писта за колоездене ще е тук.


Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).