Викат 8 стрелци от "Тракия" в националния отбор на България за Европейското

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:10 / 06.02.2012
1046
Внушителната бройка от 8 стрелци на "Тракия" (Пд) са повикани в националния отбор на България за участие в предстоящото Европейското първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие във Финландия. Шампионатът на Стария континет ще бъде за юноши и девойки, мъже и жени и стартира на 14 февруари във финланското градче Хейнола.

Да защитават честта на нашата страна в състава на представителния ни държавен тим на пневматична пушка са призовани триото тракийки Виктория Петкова, Виктория Иванчева и Петя Луканова при жените и стрелец №1 за 2011 година Антон Ризов - при мъжете.

При девойките на пушка повиквателни получиха младите надежди на "Тракия" и отличнички в Общински детски комплекс-Пловдив Таня Звискова и Нели Танева, а при юношите - Иван Желязков.

На другото оръжие - пневматичен пистолет, в националната гарнитура при девойките бе включена друга тракийка - Лидия Ненчева.

Заради сериозна контузия в рамото от групата за Финландия отпадна младият талант Ангел Чонин от "Тракия". 17-годишният пловдивчанин, който поради същата причина не участва и на престижния международен мегатурнир по спортна стрелба в германския град Мюнхен, не можа да се възстанови от своята травма и отказа в последния момент участието си на европейското в Хейнола. Иначе Ангел Чонин бе резерва в дисциплината пневматичен пистолет при юношите.

С групата от 8 състезатели на "Тракия" за европейското първенство във Финландия ще заминат и четирима треньори от "Тракия". Това са Веселин Петков, Евгения Звискова, Александър Александров и Стоян Александров.

Еврошампионът по спортна стрелба в Хейнола ще се проведе от 14 до 20 февруари на Олимпийското стрелбище в това финланското градче. Първенството в Скандинавия ще се събере почти целият европейски и световен елит в този спорт.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).