ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кой с кой ще се коалира в новото управление на Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:10 / 25.10.2011Коментари (32)11338
© Plovdiv24.bg
В неделя предстои да изберем кмет на Пловдив. До балотаж очаквано стигнаха Иван Тотев и Славчо Атанасов.

Много интересно обаче е кой ще управлява Пловдив чрез общинския съвет. Както Plovdiv24.bg първи ви съобщи, вчера станаха окончателно ясни бройките общински съветници, която всяка партия вкарва.

Ясно е, че ГЕРБ не може да състави мнозинство самостоятелно. Днес към управляващата партия се присъедини и Синя коалиция, която заяви твърдо, че застава зад десния кандидат Иван Тотев, преди балотажа, което ни навява на мисълта, че ще намерят общ език и с ГЕРБ в ОбС.

От другата страна е коалицията около партиите, които управляваха ОбС и до момента. ВМРО-НИЕ и БСП със сигурност ще сформират коалиция. Потвърждение за това дойде днес, когато от БСП обявиха подкрепата си за Славчо Атанасов. Plovdiv24.bg научи, че най-вероятно утре ДПС също ще обяви подкрепата си в полза на Атанасов. Логична стъпка, след като на национално ниво Доган обяви твърда анти-ГЕРБ посока и застана зад кандидата на БСП за президент, а знаем, че местните структури чинно слушат заповедите на лидера си.

Така се сформират две твърди коалиции, като едната (ГЕРБ - СК) разполага с 21 съветника, а втората (ВМРО-НИЕ - БСП - ДПС) разполага с 18 съветника.

Бройката мандати не стига на нито едната от двете да управлява самостоятелно, което означава, че Пловдив със сигурност ще се управлява от широка и по всяка вероятност плаваща коалиция.

От тези, които имат съветници, най-близко до подкрепа на ГЕРБ изглеждат Атака с двама съветника и ВМРО-БНД, които са твърдо против ВМРО-НИЕ. Дясна политика изповядва и Кауза Пловдив(2-ма съветника), около Георги Титюков, които въпреки, че участваха в предишното управление е по-вероятно сега да подкрепят ГЕРБ и Иван Тотев. При тази конфигурация коалицията около ГЕРБ ще събере точно 26 гласа, които ще й стигнат за мнозинство, но то ще е много крехко.

Дани Каназирева от Съюз за Пловдив (4-ма съветника) все още отказва да обяви подкрепата си за един от двамата кандидати за кмет, а от там и за тяхната коалиция. Много е вероятно Каназирева да заеме центристка позиция и да не подкрепи официално нито един от двамата кандидати и коалициите около.

Пълна мистерия витае около ЗС "Ал.Стамболийски" (3-ма съвтника). От една страна как успяха да пласират цели трима в ОбС, при положение, че проведоха почти нулева кампания и от друга страна коя политика ще подкрепят в бъдещото управление.

Всички предположения, изложени по-горе, са на базата на логични разсъждения, но има вероятност и политиците да ни изненадат, както често се случва. Едно е ясно, в Пловдив предстои интересна предизборна седмица.



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
България над всичко! Парламента - кота 0 :)
на 26.10.2011 г.
+3
 
 
Пълно мазало... Дано дясната колона с "загубени каузи за Пловдив" да не вземе превес ! Прости избиратели = прости политици = калпаво управлвние! Kapana добро изказване!
+1
 
 
Драмата в Пловдив е голяма: Пловдив втори мандат се превръща в селско гето - допотопен транспорт, мръсотия, разрушени улици, цигански каруци и хиляди обещания... Поредната /след Чомаков/ Гергова мажоректа Славчо Атанасов днес масово пазарува мангалските гласове, които и БСП и ДПС финансират, за да продължат тоталния грабеж на Панаира, Стария Град и всяка държавна субсидия ! ГЕРБ, обаче избраха за кандидаткмет Иван Тотев - слаба, недоказана личност с крива глава ! За съжаление пак имаме фаталната ДИЛЕМА - Пловдив отново да е ограбван от БСП и циганизацията или да изберем послушника на Борисов ! Аз избирам Пловдив ! Не искам Гергов и мангалите да продължат гаврата с родния ми град !
+1
 
 
Няма никакво значение кой с кого ще се коалира, важното е че всичко ще е плод на пазарлъци под масата за сметка на хората.
на 25.10.2011 г.
0
 
 
Тъй де малките партийки нали и те бял хляб с овче сирене трябва да ядат. Всеки глас е решаващ от другата седмица ще започне трескаво разпределяне на постове,предприятия,кабинети и така нататък скъпи приятели.
-5
 
 
По-добре да изберем Славчо Атанасов, отколкото марионетката на Цв. Цв. и бодигарда на другаря Живков, които все по-лесно ще ни затрупат със софийски отпадъци. По никакъв начин няма да гласувам за установяване на диктатура на Б Б. Това е недопустимо.
0
 
 
Подобно раздробяване предполага несигурно управление, това е доказан факт. Има следните два сигурни лагера: десен (ГЕРБ+СК+ВМРО БНД+Атака) с 24 ОС и ляв (ВМРО-НИЕ+БСП+ДПС) с 18 ОС. Останалите могат да се разпределят по произволен начин. Кауза ПД са сигурни играчи на Гергов, вероятно и Съюз ПД, но това нищо не значи. Новият кмет вероятно ще е Тотев и поне някои от ОС на тези две формирования ще имат интерес да минат в десния лагер. Още повече, че претендират да са с десни убеждения. БЗНС-то е абсолютна мистерия наистина и явно ще е на абсолютен пазарлък. Това, което е важно е, какво ще кажат Титюков и Каназирева на своите избиратели - за кого ще ги помолят да гласуват. Според мен, Титюков ще подкепи Славчо или ще каже да гласуват по съвест, а Каназирева ще подкрепи Тотев или също ще каже да гласуват според разбиранията си. Най-вероятно и двамата ще направят второто. Тогава, с Тотев кмет, сигурно ще успее да се създаде достатъчно устойчива дясна коалиция. Ако, Атанасов стане кмет (по някаква невъобразима случайност), много трудно ще се формира стабилна лява коалиция. Респективно, общинският съвет ще работи против кмета и Пловдив не го очаква нищо добро. Накрая, да не забравяме, че някои ОС могат да станат "независими", както вече станаха някои депутати...
0
 
 
Защо не се публикуват процентите и броя гласували за всички кандидати за кметове в Пловдив?
-2
 
 
Срам за Пловдив,софиянци съумяха да не допуснат Доган в общината,ние цели 3 съветника му даваме и това само заради напъните на продажника Слаф с двете висши...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Великден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: