Балканската лига стартира още следващата есен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
14:26 / 19.10.2011
6765
Очакваният турнир между най-силните отбори на Балканския полуостров - Балканската лига, най-вероятно ще стартира още през есента на следващата година. Това разкри генералният секретар на Цървена звезда Джордже Стефанович.

Именно сръбският гранд е един от основоположниците на напреварата, в която трябва да вземат участие ЦСКА, Левски, Локомотив (Пловдив), румънските Стяуа, Рапид и Клуж, гръцките Олимпиакос, Панатинайкос и АЕК и турските Фенербахче, Галатасарай и Бешикташ. От Партизан засега са резервирани относно евентуално участие на "гробарите".

"Позицията на Цървена звезда е, че този турнир не трябва да застрашава домашните първенства, тъй като в него ще играят отборите, които не се класират в евротурнирите. Искаме наши партньори в този проект да бъдат Футболните съюзи на балканските страни, както и УЕФА."

"Балканската лига не трябва да е в тежест и клубовете само да дават излишни пари за участието си, като именно затова на първата ни среща в София ще разговаряме за формата, организацията, спонсорите и участниците", коментира пред сръбския всекидневник "Курир" Стефанович.

Очакванията са, че турнирът ще бъде с групи, последвани от елиминационна фаза. "Трябва да претворим идеята за Балканската лига в реалност. Вярвам, че от следващата есен турнирът ще започне", допълни генсекът на Цървена звезда.

Източник: btv



Виж коментарите (26)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).