ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Доц. д-р Павлина Кацарова: Шишманов и бившият кмет Атанасов лъжат пловдивчани!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:23 / 14.10.2011Коментари (8)4253
©
Камен Шишманов публично разгласява невярна информация по медиите с цел да манипулира общественото мнение във връзка с предстоящите избори - така доц. д-р Павлина Кацарова коментира пресконференцията на Шишманов, която той свика, за да я нападне, че като длъжностно лице - началник на РИО, била забранила обучението по стрелба в пловдивските училища.

" Никой не е забранявал обучение по спортна стрелба в училищата, където Армейският спортен клуб по стрелба "Тракия" има обособени стрелбища! Никой не е заплашвал училищните директори с уволнение! Абсолютна лъжа са всички обвинение на близкия партиен съратник на Славчо Атанасов, Камен Шишманов, оповестени на пресконференцията му. За пореден път сме свидетели на опити от страна на управляващите от НИЕ, да се манипулира общественото мнение с клевети и лъжи." 

"Няма как да съм давала каквито и да е нареждания към директорите на пловдивските училища, от 19 септември аз съм в неплатен отпуск като кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ, а РИО- Пловдив има временно изпълняващ длъжността началник, Шишманов нещо се е объркал", поясни тя.

Независимо от този факт и във връзка с отправените клевети по мой адрес се наложи да се запозная подробно, както с писмото изпратено от Община Пловдив до директорите на пловдивските училища/ Виж пълния текст на писмото/, така също и с реакцията на експертите от РИО-Пловдив. Фактите опровергават изцяло твърденията на Шишманов, изнесени пред медиите. Предоставяме ги на читателите такива каквито са.

Според Кацарова, проблемите на Шишманов идват от затруднението му да прибере поредния транш средства, които вече четвърта година от управлението на Славчо Атанасов, прибира от Общината и то за обучение по стрелба, което не се знае дали изобщо се провежда. Години наред стрелковият клуб получава средства от параграф "Образование" за педагогически услуги-обучение по стрелба. Такова обаче в извън учебно време с държавни средства имат право да провеждат само обособените към ОДК групи ученици, при това програмите и часовата заетост се съгласуват с експертите от Регионалния инспекторат по образование. Това не е всичко, толерираният клуб по стрелба получава и най-много средства при тяхното разпределение от ОП" Пловдивспорт".

"Винаги съм толерирала спорта и неговото развитие, никога не съм забранявала представителите на различни спортни клубове да представят на учениците техните постижения, като ги поканят било то устно или с писмо, в съответните спортни бази. По същия начин би могъл да постъпи и Шишманов,неговият клуб" Тракия " разполага с обособени стрелбища във всички райони на града, както и със стрелбищен комплекс, подарен от Община Пловдив, в двора на СОУ" Братя Миладинови". 
 
"Проблемът тук е друг, Шишманов бърза преди края на мандата, да получи средства от параграфите за образование и спорт. Тя припомни, че основната грижа за спортните бази в Пловдив се е ограничила през изтеклия мандат в осигуряването на средства единствено за обучение по стрелба. Камен Шишманов получил за 430 хил. лв. като подарък от програмата на Славчо Атанасов в двора на СОУ "Братя Миладинови" стрелбище, без решение на Общинския съвет и дори без да се поиска мнението на училищния директор. 

С тези средства можеха да се построят шест спортни игрища във всички райони на града за различни видове спорт, никои не е против стрелбата, но има и други видове спорт не по-малко предпочитани от деца и ученици."- коментира доц. Кацарова.

Писмото от 29.09.2011г. задължава училищните директори да осигурят провеждането на еднократно обучение по спортна стрелба, през което трябва да преминат всички ученици от 4-ти до 10-и клас и то гласи: 

"Уведомяваме Ви, че на 21.06.2011 г. се сключи договор между Община Пловдив, Дирекция "Образование" и Сдружение Армейски клуб по стрелба "Тракия", по силата на който трябва да се организира и проведе еднократно обучение по стрелба /на теория и практика/ с пневматично оръжие на ученици." 

"Директорите са се обърнали към РИО- Пловдив, защото писмото, изпратено от Общината ги задължава да осигурят условията за обучение по стрелба във физкултурните салони, каквито там няма и график с присъствие на всички ученици за неговото провеждане. Нито условията позволяват, нито въпросното обучение е съгласувано с РИО на МОМН. Не е дадена и възможност училищните настоятелства и родителите да решат, дали искат техните деца да се обучават на стрелкови умения Това е основната причина от РИО да направят запитване до МОМН по въпроса и е отправена молба към директорите да изчакат отговора на Министерство на образованието. Истината е много различна така, че читателите сами ще преценят огромната манипулация на която са свидетели", каза доц. Кацарова.

"Ние уважаваме спортните постижения на пловдивските стрелци , но в града има и други спортове с медалисти и добри постижения, които обаче не са равнопоставени с Армейския стрелкови клуб "Тракия", а провеждат тренировъчната си дейност при мизерни условия. Именно в своята програма за управление при следващия мандат ГЕРБ гарантира достъпа на всички спортни клубове в училищата, но при равнопоставени условия", е мнението на кандидатът за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ в Пловдив-град.



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Лъже като дърт комунист преди избори-все едно ЗКПЧ го е подучвал.
-1
 
 
Крадеца вика: "Дръжте крадеца!" или "Присмял се хърбел на щърбел!".
-4
 
 
Какъв е Славчо Атанасов(лъжец или не ) аз няма да коментирам .Пловдичани са достатъчно умни за да могат сами да си преценят .Мен ме дразни тоталната липса на уважение към институциите.Славчо Атанасов е ВСЕ ОЩЕ КМЕТ И НЕ Е БИВШ А НАСОЯЩ. Дали ще си остане такъв ще решим ние изберателите . Дотогава обаче Вие от ГЕРБ моля да проявите уважение не към личноста Славчо Атанасов ,а към институция КМЕТ ,която той заема независимо дали ви харесва или не .
+4
 
 
И ТОВА Е САМО МААААЛКО ВРЪХЧЕ НА АЙСБЕРГА НАРЕЧЕН КОРУПЦИЯ,ДАЛАВЕРА,ПАРТИЕН ЛОБИЗЪМ В ГЛАВЧОВАТА АДМИНИСТРАЦИЯ.СЪБУДИ СЕ,РОБЕ!
+4
 
 
И, каква стана тя, а?! Каменчо иска да направи всички ученици снайперисти! Юнак! Няма не искам, няма недей - щом Каменчо иска, става той змей! Я, да чуя пак поборниците на "спортната" стрелба какво ще измъдрят! Няма значение какво мислят РИО, директорите, учителите, учениците - ще се пуца!!! Интересно, ако стане инцидент, кой ще го отнесе... Сигурно чистачките...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: