Бакалов: Ботев за пръв път от новата демокрация има стратегия за развитието години напред

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (114)
14:46 / 08.09.2011
7352
На днешната пресконференция на Ботев президентът на "канарчетата" Марин Бакалов отговори на дискусиите създадени по негов адрес през последните седмици, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ботев за пръв път от новата демокрация има стратегия за развитието години напред. Първото нещо за което се обръща внимание е изграждането на стадион "Христо Ботев" по етапно, така че след няколко години този стадион да приема мачове от Европа. Второ е изграждане на ДЮШ. Имаме сериозни намерения да участваме в концесията на стадиона в кв. Коматево, което да бъде база както за ДЮШ така и за мъжкия отбор. Трето бе гласуван бюджет за сезон 2011/2012 година за 3 млн. лева, но той забележете за какво ще бъде използван - 1 млн. лева ще отиде за стадион "Христо Ботев", около 350-400 хил. лева за ДЮШ. За пръв път ДЮШ, пак казвам от новата демокрация тренира на затривени терени. Около 50-60 хиляди лева даваме за транспорт децата да тренират на затривени терени. Цялата школа е облечена с екипа за пръв път. Не се взимат такси от децата. Останалите средства отиват за мъжкия футбол. Четвърта точка е изграждането на способен състав от български футболисти, с които да се атакува групата. Като приоритет за бъдещето на отбора тава е изграждането и произвеждането на собствени кадри, които да бъдат основата на отбора", каза президентът на "жълто черните".

"С тези четири фактора трябва да се съобразим всички в клуба, защото тези точки са приети и одобрени от борда на директорите и от собственика на клуба", добави Бакалов.

"Много се дискутира темата за селекцията на отбора. Знаете, че ние допреди два месеца нямахме нито един професионолен футболист. На всички 25 играча бяха предложени професионолни трудови договори, като на някои от тези футболисти които са под 23 години сме платили не малката сума на отбора от който сме ги откупили", каза още президентът на Ботев.

"Аз като президент се стремя на треньорите да им бъдат осигурени най-добрите играчи. Футболисти, които бъдат набелязани от тях и бъдат поискани от клуба се съобразяваме с бюджета на клуба и по възможност ако има желание този футболист да се присъедини към нашия отбор той ще бъде приет", сподели Бакалов.

"Смятате ли, че аз като президент мога да се бъркам в работата на човек, който е станал четвърти в света и който вкара миналата година отбора си в "А" група, аз да му правя селекцията или да му нареждам състава", завърши Бакалов.



Виж коментарите (114)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).