ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Драган Канатларовски: Щастлив съм, че за втори път съм треньор на Локомотив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:57 / 23.06.2011Коментари (21)5065
© Plovdiv24.bg
За Драган Канатларовски Лаута не е ново място. Бившият национален селекционер на Македония се завръща на треньорския пост в Локо (Пд) три години по-късно. "Щастлив съм и ми стана много приятно, че за втори път съм треньор на Локомотив, феновете са велики, отдадени на каузата на любимия си отбор и го подкрепят винаги, дори и в най-трудните моменти. Това е достойно за уважение", казва македонецът.

- Г-н Канатларовски, защо приехте да се върнете на Лаута?

- През последните три години винаги следях какво се случва и как се развива клубът. На Лаута хората ме обичат. Това само може да ме мотивира още повече да дам всичко от себе си. Хората искат отново да видят любимците си в Европа. Това ме задължава да им върна двойно за отношението и съм амбициран да го направя.

- Как се стигна до поканата да се върнете?

- Собственикът г-н Коко Динев и Бранко Милованович са обсъждали възможността да ме поканят и след това ми се обадиха. С Бранко се бяхме видели по-рано в Белград и разговаряхме за моите възгледи за футбола. Много бързо се договорихме с г-н Динев, след като се запознах с него. За мен най-важното е отборът да има големи амбиции и цели. Такова е и желанието на г-н Динев и Бранко Милованович. Невинаги парите са най-важни, а амбициите на клуба. Всеки труд се възнаграждава.

- Защо се стигна до напускането ви преди три години, когато шеф на клуба беше Галя Топалова?

- Защото в преговорите се бяхме разбрали, че ще се преследва класиране на по-предните места. Нещата потръгнаха в началото. Когато ръководството обаче се отказа от тези цели и взе да продава някои от основните футболисти, аз не можех да продължа работата. Появиха се разминавания между обещания и действителност.

Аз не исках да лъжа феновете и след като големите цели бяха отказани, си тръгнах. Сега сме се разбрали, че ще гоним класиране в евротурнирите. Разбира се, необходимо е време, за да се придобие желаният от мен стил на игра. Нали знаете, пътят към върха е по-стръмен и труден.

- През миналия сезон в Локо бяха сменени няколко треньори. Не се ли опасявате, че и вие може да последвате тяхната съдба?

- Разбира се, че когато има неуспехи, винаги пръв си тръгва треньора. Надявам се и вярвам, че ще направя една отлична спойка между по-опитни и по-млади футболисти. А и сега виждам, че разликата в организацията е огромна. Преди три години нямаше спортно-техническо ръководство, реално в това отношение ние бяхме изоставени. Сега се работи много по-професионално - има спортно-техническо ръководство, което си разбира от работата. Освен това и президентът Константин Динев винаги е до отбора, беше и на старта на подготовката.

- Какъв стил на игра искате да наложите ?

- Искам Локомотив (Пд) да играе изключително офанзивен стил. Аз казвам така -най-добрата защита е нападението. Моята философия се основава на отлична дисциплина както на терена, така и извън него.

- През миналия сезон обаче част от футболистите почти не излизаха от нощните заведения. Ще се справите ли с това?

- Това ще се прекъсне. Не може професионални футболисти да се скитат до 5 часа сутринта, а няколко часа по-късно да играят. Ще затегнем здраво дисциплината и всеки ще си понася наказанията според вътрешния правилник. Ще изградим отбор, в който никой да не се чувства титуляр, а да си заслужи мястото в състава. Не бива някой да смята, че има запазено титулярно място, и да не прави всичко възможно да си го заслужи.

- Казахте, че искате да наложите нападателен стил. Разполагате ли с необходимите играчи?

- На първо време ще трябва да се изясни въпросът кои футболисти ще останат в отбора. Имаме хора с изтичащи договори. Ако някои от тях си тръгнат, ще доведем нови. Публиката харесва нападателен футбол и създаването на голови положения. Затова ще налагаме точно такъв стил. Все пак аз поех отбора преди няколко дни и още не съм наясно с моментното състояние на всеки един от футболистите. По време на подготовката ще работим върху тактическата дисциплина на футболистите и физическата им подготовка.

- През миналия сезон отборът се срина психологически след отпадането от Пирин за купата. Как ще предотвратите евентуален подобен срив през новия сезон?

- Желанието ми е всички футболисти в отбора да придобият манталитет на победители. Ще работим и върху концентрацията им, защото тя трябва да бъде на 100% през всичките 90 минути. Големият отбор е голям, защото умее да се вдига, когато падне.

- Има ли треньор или отбор, на когото искате да подражава Локомотив (Пд)?

- Ясно е, че като Барселона не можем да играем. Всеки треньор, в това число и аз, си има собствен почерк. Иначе съм усвоил най-доброто от всички специалисти, с които съм работил като футболист или съм ходил на курсове или стажове при тях. Сред тях са Милан Милянич, Люпко Петрович, Ивица Осим и още големи имена в бранша.

- Вие познавате отлично Зоран Балдовалиев. Ще се връща ли той в Локо (Пд)?

- Зоран го знам още от юношеските му години. Ще се радвам, ако той дойде в Локо (Пд). Преди това обаче трябва да отсеем най-доброто от тези, които идват на проби. А и още не се знае дали Кар-вальо няма да премине в друг клуб.

- В съблекалнята на Локо (Пд) са събрани много чужденци, говорят на най-различни езици. Как ще комуникирате с тях?

- Най-важното е в съблекалнята да няма групички и деление на чужденци и българи. Футболният език е един и ще се разбираме. Иначе всички чужденци ще трябва да научат поне футболните термини на български.

- Ще имат ли повече поводи за радост феновете на Локо (Пд) след година?

- Надявам се и всички в клуба работим именно за това. Искаме догодина да играем в евротурнирите и смятам, че отборът сега ще успее да завоюва евроквотата, която през изминалия сезон му се изплъзна. Целта ни е поне финал за купата и класиране най-малко на четвърто място.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 166
09.10.2011
11.09.2011
06.09.2011
06.09.2011
30.08.2011
26.08.2011
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тръгваме да мачкаме, тва е ясно. Добър треньор, яка селекция, президент-мечта , уникални фенове ...... Мощно напред , ЧЕРНО-БЕЛИ ВЕЛИКАНИ!
-3
 
 
Това,че освобождават Самир е добра новина,но си мисля,че трябваше да дадат поне до полусезона шанс на Дани Кики, момчето се доказа,че обича Локомотив и играе с радост за черно-бялата фанелка.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
-5
 
 
Няма майтап-зима напред пари от Топалова тоя артист!!
на 23.06.2011 г.
-5
 
 
А на Галка върна ли парите
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: