"Лаута" с осветление до 4 месеца?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
11:59 / 16.06.2011
6255
След шест месечно очакване, най-после вчера Министерски съвет на Република България прегласува свое предишно решение, с което част от средствата за софийския боклук ще бъдат преведени по сметките на община "Пловдив", които предстои да бъдат използвани целево за развитие на спортната инфраструктура на града ни. В тази връзка за спортен комплекс "Локомотив" са предназначени 950 хил. лева, за изграждане на модерно осветление и проектиране на нова фен-трибуна "Бесика".

"Община Пловдив" ще инвестира средствата директно като собственик на спортния комплекс. Футболният клуб няма да разполага с тях. Според законите на страната ще се обяви обществена поръчка и в срок от 52 дни ще бъде избран изпълнител. След като това стане факт, е реалистично да се очаква изпълнение на поръчката в срок от два месеца, след които Локомотив ще разполага със свое собствено осветление на стадиона си.

За проектирането на трибуна "Бесика", "Клубът на привържениците" съвместно с футболния клуб и "Община Пловдив" вече са създали работна група, която в срок до средата на месец юли ще представи идеен проект за новата трибуна, както и новите виждания за адаптацията на спортния комплекс към парк "Лаута" и жилищен район "Тракия".

Междувременно община "Пловдив" ще направи ремонт на част от осветлението на алеите на спортния комплекс до края на настоящия месец. До края на месец юли ще е изградено игрището с изкуствена трева с размери 50х30 м., средствата за което са осигурени от годишния бюджет на общината ни. 

Източник: Lportala.net



Виж коментарите (28)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).