Ученици от спортното заминаха на обучение в Италия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:43 / 03.04.2011
2755
От 2 април започна двуседмичното обучение на 20 ученика от 12-ти клас на пловдивското Спортно училище, които са в Сесто Календе - Италия по образователна програма Леонардо. Групата се обучава на аквагимнастика от най-добрите преподаватели, а след като бъде изпълнена програмата, всеки ще получи европейски сертификат за инструктор по аквагимнастика. Заниманията се провеждат в супермодерен спортен център на брега на Лаго Маджоре.

Проектът който се осъществява цели професионалната реализация на младите спортисти - голяма част от тях ще могат да работят като инструктори в спортни комплекси и спа центрове и в луксозните хотелски комплекси. Сред клиентите им има и много чужди туристи. Българските спортисти са търсени и в чуждестранните спортни центрове и спа комплекси, но липсата на подготвени специалисти често се оказва пречка за наемането им.

На 10 април в спортния комплекс на Сесто Календе ще има открити състезания по плуване. За състезанията се записаха четирима плувци от пловдивското училище, а домакините любезно им предоставиха възможност да тренират по два часа на ден, въпреки натоварения график на басейните.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 10
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).