Съдийска брадва лиши Марица от победа срещу ЦСКА

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:59 / 22.03.2011
1658
Нагла съдийска брадва спря Марица и помогна скандално на ЦСКА да спечели първия финален плейоф за шампионската титла в първенството на женския волейболен елит. След явната съдийска аванта шампионките стигнаха измъчено до победата с 3:1 срещу маричанки, които изиграха поредния си силен мач и изобщо не заслужаваха да загубят.

В решителните моменти на ІV гейм при резултат 2:1 за ЦСКА, но при тотално надмощие на Марица и водачество в резултата, реферите ощетиха очевидно пловдивчанки, спряха победната им серия и помогнаха на червените да измъкнат несправедливо последния гейм с 25:20, с което взеха и мача.

Пред пълни трибуни в столичната зала "Васил Симов" в комплекс "Червено знаме" в столицата и в атмосфера като за голям финал, женските отбори на ЦСКА и Марица изиграха изключително оспорван и драматичен мач. Армейките измъкнаха победата с 25:19, 25:22, 19:25 и 25:20 и така поведоха с 1:0 в шампионската серия и битката за националната титла на България.

Двата отбора бяха подкрепени от многобройни свои агитки, които създадоха неповторима атмосфера в залата.

В първата част ЦСКА наложи своето превъзходство, най-вече с по-добра игра на сервиз и на блокада. Те дръпнаха с 8:3 още на първото техническо прекъсване. Въпреки, че при серия от добри сервизи на Борислава Янкова маричанки намалиха аванса на червените до 15:13, домакините отново поеха инициативата и затвориха гейма при солидна преднина.

Жълто-сините от Пловдив тръгнаха да изравняват във втория гейм. Те поведоха с 3 точки между двете технически прекъсвания, но допуснаха равенство за 15:15, след което отново поведоха с още по-голяма преднина. При 22:18 обаче пловдивчанки като че ли не си повярваха, че могат да спечелят гейма, а и реферите сигурно нямаше да позволят това да се случи. Марина Ковачева сгреши сервиза си, след което серия от добре насочени начални удари на Христина Русева и множество грешки в редиците на гостенките донесоха още 6 поредни точки за домакините и след няколко неадекватни съдийски отсъждания резултатът бе обърнат до 25:22 за шампионките. Поредицата от точки за ЦСКА продължи и в началото на третия гейм и момичетата на треньорката Юлия Иванова поведоха с 5:0 срещу маричанки. След 7:3 обаче Диана Малинова отвърна със серия от сервиси, които обърнаха резултата до 11:7 в полза на пловдивчанки.

Постепенно домакините успяха да изравнят за 18:18, но нова серия от точки, този път при сервиси на Боби Янкова и при доста грешки на софиянки направи аванса на гостенките нестопяем - 24:18.

ЦСКА спаси един геймбол, но с мощна атака Ана Радичева донесе гейма на Марица.

Домакините поведоха с 8:4 в четвъртия гейм, но гостенките изравниха за 10:10. С по-настоятелна игра маричанки дори натрупаха преднина от 3 точки при 16:19, но ЦСКА успя да възстанови равенството при 20:20 след солидните съдийски подаръци. Последва серия от сервиси на Лора Китипова, които сложиха точка на спора при 25:20.

Реваншът в Пловдив е този четвъртък, от 16 часа в зала "Олимпиада".

ЦСКА - МАРИЦА (ПЛОВДИВ) 3:1 (25:19, 25:22, 19:25, 25:20)

ЦСКА: Нора Богданова, Лора Китипова, Мария Каракашева, Габриела Цветанова, Христина Русева, Ралица Василева - Патрисия Йончева-либеро (Искра Минтова)
Старши-треньор: Юлия Иванова

МАРИЦА: Мария Димитрова, Ани Радичева, Марина Ковачева, Цветелина Николова, Диана Малинова, Борислава Янкова - Ивелина Монова-либеро (Мира Тодорова, Ралица Камбурова)
Старши-треньор: Иван Петков.



Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 23
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).