Ще се на...веде ли пак БФС пред Литекс преди мача с Локо?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (54)
09:48 / 15.03.2011
11100
Боби Михайлов, Лечков и компания са само пародия на футболно управление, но това отдавна е ясно и на малките деца, следящи българския футбол. Неслучайно любимите на цяла България от САЩ бронзови герои, днес са едни от най-мразените хора в родината си, отвращавайки всички с наглите и жалки прийоми на "управление".

Боби и компания всяка година си имат "любимец", на който всячески помагат да стане шампион. Тази година не е по-различно, а към върха са се устремили "оранжевите" от Ловеч. По принцип Гриша Ганчев е един от симпатичните президенти на футболни клубове у нас, най-малкото защото инвестира милиони в базата и, като изключим центрофугата в Бургас, май е единствен, който работи в такива мащаби. Коко Динев също даде индикации, че започва д аоправя базата и стадиона, но потокът от средства, поне за сега, е значително по-малък.. 

На "ловчанлии" им предстои може би най-тежкото домакинство през пролетта, именно срещу пловдивското Локо. "Смърфовете" още в началото на годината афишираха сериозни цели, много им се смяха, но същите тези в момента тънат в средата на класирането, докато "черно-белите" са с реални шансове за Европа.

Локо доказа амбициите си удряйки Левски насред "Герена", но онзи Левски с Гара във върхова форма, а не тази бледа пролетна сянка на отбор, който май рано рано ще се откаже от титлата. Озори сериозно и ЦСКА, удари Локо София, като гост за Купата.

Всичко това дава поводи за основателни притеснения на Любо Пенев. Той иска да има на разположение най-доброто за мача с Локо. Тук вече идва и основният проблем. Най-добрият фуболист на Литекс тази пролет е бразилецът Дока. "Кариоката" мъкне на гърба си целия отбор и е вкарал почти всички голове за Литекс. Дока обаче, ако има поне малко достойни хора в БФС, трябва да пропусне мача с Локо, а и не само. Бразилецът си позволи да удари първо с ръка, после с глава, свой съперник, в мача срещу Пирин. "Удобният" Николай Йорданов не санкционира крилото, но ДК към БФС е длъжна да се самосезира и да го накаже. По правилник, наказанието което му се полага е 4 срещи. Ако говорихме за някой от по-посредствените отбори, няма съмнение, че правилникът щеше да бъде приложен стриктно. Говорим обаче за любимците на БФС.

Тук вече изниква и основния въпрос. Останало ли е поне малко достойнство и мъжественост в ръководните кадри на БФС или Боби и компания отново ще се на...ведат пред Гриша и Литекс?

Източник: Кирил Налджиев



Виж коментарите (54)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).