Ботев празнува 99 години

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (77)
10:09 / 12.03.2011
6610
Пловдивският футболен клуб Ботев навършва днес 99 години от своето основаване. По този повод сайтът на "канарчетата" публикува честитка до всички фенове на отбора, която е озаглавена "99 години Красота, Вяра, Борба!".

Ето и пълния текст на публикацията.

Днес нашият любим "Ботев" става на 99 години!

Точно преди година всички ние с тревога си задавахме въпроса: Достойни ли сме да се отъждествяваме с името на "Ботев" и готови ли сме да докажем любовта си към него?

Беше време, в което трябваше всички заедно да възродим Символа на Пловдив! Време, в което на изпитание бяха подложени нашата вяра, нашата гордост и сила.

Е, ние устояхме! Всички ние, от първия до последния ботевист, които изстрадахме прераждането на нашия любим жълто-черен клуб, с гордост можем да заявим, че сме достойни наследници на тези, които преди 99 години положиха основите...

Сега, година по-късно, "Ботев" Пловдив отново изправя снага! Този "Ботев", който Пловдив помни! Този "Ботев", който донесе първата шампионска титла на древния град! "Ботев" на Старика, Чико, Тумби, Гунди, Бенкса, Зико, Пашата и на десетките други велики футболисти, превърнали футбола в красота!

"Ботев" Пловдив не е просто футболен клуб, скъпи приятели! За тези 99 години "Ботев" се превърна в Легенда...

Поколения пловдивчани живееха, живеят и ще живеят със съдбата и историята на "Ботев". Така е било, така и ще бъде! Огромна отговорност и привилегия е да носиш името на Ботев! На Ботев, на Безсмъртния българин, дал на всички нас волята за свобода, непримиримост и кураж да отстояваме българщината!

Приятели, ботевисти!

Днес "Ботев" отново е свободен! Днес "Ботев" отново блести!


Честит празник, Пловдив!



Виж коментарите (77)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).