Локо излиза срещу струващия 152 млн. евро Зенит

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (100)
10:46 / 03.02.2011
8862
Четвъртата си контрола на лагера в Испания ще изиграе Локомотив (Пд) днес. От 17 ч. черно-белите излизат срещу шампиона на Русия за 2010 и носител на Купата на УЕФА за 2008 г. Зенит (Санкт Петербург). Това е мач от турнира "Марбея къп".

Годишният бюджет на Зенит, чийто спонсор е "Газпром", е 150 млн. евро. Общата стойност на играчите в отбора, според transfermarkt.de, е 152 млн. евро. Общата стойност на Локо (Пд) е 7,5 млн.

Звездите на Зенит са защитниците Анюков и Бруно Алвес, халфовете Дани, Широков, Семак и Зирянов, нападателите Лазович, Бухаров, Кержаков. Само Дани е три пъти по-скъп от целия отбор на Локо - 23 млн. евро. Треньор е италианецът Лучано Спалети. Преди месец в интервю пред в. "Спорт Сегодня" президентът на Зенит Алексъндър Дяков разказа, че окончателно се навил да го вземе, след като говорил с един таксиджия в Рим.

- Един таксиметров шофьор, в чиято кола висеше знаменце на Рома, само като чу името Спалети, започна така да жестикулира, че и без думи можеше да се разбере, че Лучано е уникален треньор - разказа Дяков. В момента Спалети се спряга за треньор на Ювентус.

Междувременно най-новото попълнение на Локомотив (Пд) - португалецът Сержиньо, направи първа тренировка вчера преди обяд. Халфът пристигна завчера в Марбея. Той се чувства добре и е готов да дебютира срещу Зенит.

Треньорът Неделчо Матушев изведе на тренировка преди обяд всичките си футболисти. Родригес и Самир Бенжелун са напълно възстановени от контузиите, които имаха след мача с Локомотив (Москва).

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (100)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).