ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Флориан Лучини се срещна с фенове на Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:53 / 26.11.2010Коментари (4)1895
© Plovdiv24.bg
Веднага след щастливия край на рулетка с дузпите, отстранила Локомотив (София) от турнира за Купата на България, вратарят на Локо Пловдив Флориан Лучини се превърна в герой на мача за пловдивчани. Той бе сред малкото футболисти, които не бяха гостували на традиционните седмични сбирки с феновете на "смърфовете". До сряда, когато заслужено се изправи пред запалянковците, отговори на въпросите им и раздаде автографи.

Началото на разговора бе по-различен от традиционните, тъй като между Лучини и феновете имаше леко напрежение по време на настоящия сезон. Стражът рядко поздравяваше агитката след края на мачовете, заради обида по негов адрес от страна на отделни привърженици. Това не се понрави и на представителите на "Бесика", които изразяват подкрепата си към всеки футболист, без значение от резултата. Двете страни обаче изравниха позициите си и показаха респект и уважение един към друг.

"На всички стадиони се намират хора, които може да изпуснат нервите си, но те не представляват вярната част от публиката ни", увериха Лучини тарторите на агитката по време на срещата си с него.

"Ако не осъзнавам това и не го игнорирах, сигурно нямаше да съм тук срещу вас. В София ми стана ясно какво очаква и иска от нас публиката на Локомотив. Тук съм заради вас, защото видях, че нещата не седят по начина, по който си мислех. Уважавам ви", призна корсиканският страж.

В продължението на разговора той призна грешките си при головете, които допусна срещу Берое и ЦСКА.

"Когато ми вкараха срещу Берое не можех да заспя, нито пък да изляза някъде след мача. Това бе гол, който не трябваше да допускам. Аз съм отговорен за загубата от ЦСКА, имам сърце и глава, за да нося отговорност за грешките си. Но това не обяснява, защо напред не успяхме да върнем попадението. Във Франция никой нападател няма да стреля към вратата, а ще центрира. Там имаш време да разсъждаваш и да предвидиш действията на съперника, докато в България трябва да се изчака първо да действа. Може би това е основна разлика между футбола в двете държави. Но ако бях изкарал пълноценна подготовка през лятото сега щяхме да сме на първите места в първенството," коментира Лучини на срещата.

"За един вратар е важно да има стабилна защита срещу себе си, за да се справи със задачите си и да се почувства сигурен. Имахме своите проблеми, но щом въпреки тях сега сме на това място, значи доброто тепърва предстои. Всяка промяна в отбраната е катастрофална за всеки вратар. Чувствам се най-добре със защитата от мача с Локо (София). Не пренебрегвам и Крачунов, защото той е изпълнителен и слуша какво му се говори. Понякога се обажда повече от нормалното, но тъй като е само на 20 години, трябва да си мълчи повече", отговори на въпрос Флориан.

"Най-добрият треньор, с който съм работил се казва Ролан Корбис. С Аячо играхме в първа дивизия четири години, а реално разполагахме с потенциал за трета дивизия. Всички играхме за треньора си. На всички той успяваше да втълпи, че сме най-добрите. На мен ми говореше, че съм по-добър и от Бартез. При това положение, когато срещу теб се изправи Микаел Ландро, който сега играе в Лил, си способен на неща, за които даже и не подозираш. Футболистите не трябва да имат страх от треньора си, а само респект. Има една линия, която не трябва да се пресича. От едната страна е респекта, а от другата - приятелството. В тази връзка в момента обстановката в съблекалнята на Локомотив е отлична. Отношенията ми със Тодоров и Ставрев също са добри. Малко по-различно е, когато ни подготвя вратар, който още пази. Но Ставрев е човек, който винаги подхожда с разбиране към проблемите ми", коментира още героят от мача с Локомотив (София).

В мнението си към Едуард Ераносян обаче се оказа доста критичен.

"Този треньор е трагедия. Аз съм на почти 30 години и не е нормално да ми се заповядва кога да си лягам. Професионалист съм и знам какво да правя, както и кога се чувствам най-добре. Има и други футболисти с характер, които трудно понасят да им се свеждат заповеди като в армията. Аз там не съм ходил, тъй като не мога да изпълнявам такива. Ако един треньор иска да извлече най-доброто от футболистите си, трябва да ги остави сами да взимат решения. Нито пък да им казва какво да ядат. Анелка например се храни в Макдоналдс поне три пъти седмично. Играл съм осем години в Рен със Силван Вилтор. Той пиеше до 3-4 часа сутринта в един бар и ако не го направи, на терена е катастрофа. Сидни Гову, също. Хората са различни и всеки се нуждае от различни неща, за да се чувства добре. Не е възможно 25 души да правят едни и същи неща", критичен бе стражът към треньорът, извел "черно-белите" до историческата им първа титла през 2004-та година.

"Мачът с Черноморец ще бъде труден, още повече, че придобихме самочувствие и дано това не ни създаде проблеми. Ако спечелим, ще завършим по-нагоре в таблицата и ще мислим по друг начин за предстоящата пролет. В този мач имаме нужда от подкрепата и търпението на феновете, тъй като може и да не вкараме гол още в началото. Добре е, че може да се разчита на Лазаров и Карвальо. Да не забравяме, че на нашия стадион нямаме загуба. След това идва и не по-малко важния мач за купата срещу Миньор. Трябва да бием и в двата мача, за да излезем спокойно в почивка. Обещавам след завръщането си от Корсика да съм в топ-форма", закани се Лучини пред феновете.

В книгата с пожелания той написа: "FORZA LOKO" и "SAMO LOKO.

Източник: LPortala.net







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
трябва да си пълен аматьор, за да наречеш Едо трагедия. Тоя сигурно иска да пие до сутринта и после да повръща до гредата. дано се стегне за последните мачове, но така или иначе имаме нужда от вратар
+1
 
 
Едо е най-големия и бай ти Лучини трябва да се замисли доста повече преди да го нарече трагедия. Мисля че е добър вратар,но не е нищо повече от Акалски. САМО ЛОКО ПЛОВДИВ
+10
 
 
Стягай се пич,нека заедно да вървим напред!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Крушарски: Най-обичаме да си дрънкаме празни чинии! Да си фантазираме сме номер 1
Томаш: Още зимата загубихме шансове за Европа, трябва да знаем къде ни е мястото
Бурни овации, песни и мощна заря на "Лаута" при посрещането на героите от 2004 г.
Локо падна от Левски и записа трета поредна загуба в плейофите
Фенклубът на Локо: Да поздравим шампионите! За славата на Пловдив!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: