Здравко Лазаров: В отбора вече няма притеснение, а самочувствие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
09:52 / 12.11.2010
3690
В седмицата преди мача с ЦСКА Здравко Лазаров-Електричката даде поредното си интервю. Преди мача с Левски той каза, че Локо Пд има сили да бие на Герена и позна.

- Локомотив (Пд) взе скалпа на Левски на Герена. Сега предстои гостуване и на другия голям отбор от София. Ще направите ли същото и с ЦСКА?
- Аз и преди мача с Левски казах, че ако нашият отбор успее да разгърне потенциала си, ще победим и го сторихме. Сега ще направим всичко възможно да бием и ЦСКА в София. Надявам се след мача отново да накараме невероятните ни фенове да се гордеят с нас, защото го заслужават.

- Да, но в историята си Локомотив Пд никога не е побеждавал ЦСКА в София? Срещу Левски все пак имаше някакви успехи, макар и от 80-те години.
- Мисля, че навлязохме във форма. Момчетата вярват в силите и възможностите си.Дошло е време да променим историята.Не виждам защо да не спечелим, след като надиграхме Левски.

- Доскоро ЦСКА бе в дупка, сега наредиха четири победи в четири мача. Не беше ли по-добре да ги срещнете преди няколко седмици?
- Наистина червените започнаха да излизат от кризата. Записаха четири поредни победи, играта им се подобри. Както казах обаче, ние сега сме в по-добра форма и смятам, че имаме своите шансове да ги накажем.

- Възходът на ЦСКА не се ли дължи и на Милен Радуканов? Вие сте били съотборник с него, като какъв човек го познавате?
- Милен ми е много добър приятел. Невероятен човек е. Играли сме заедно и в ЦСКА, и в Левски. Със сигурност той има съществен принос и роля за излизането от дупката на отбора им. Мисля, че го чака много добро бъдеще като треньор.

- Чухте ли се с него преди мача?
- Не, не сме.

- Радуканов вероятно познава добре вашата игра и ще е взел мерки за неутрализирането ви?
- Сигурно ще е така. В Локомотив обаче има и други добри футболисти. Нали видяхте, че срещу Левски ги пробихме от няколко места? Ако успеят да се справят с мен, ще ги пробие някой друг, например Карвальо или Драги Коцев. Така че няма да успеят да се справят с всички, в това съм убеден.

- При дебютния си мач с екипа на Локо Пд срещу червените вкарахте два гола на Армията. Ще ги накажете ли отново?
- Дали ще вкарам или не, няма значение. Може да вкара Карвальо, Драги или Ицо Златински, важното е да бием.

- Преди мача с Левски в съблекалнята имаше леко притеснение у по-младите футболисти. Как е сега?
- Настроението е коренно по-различно. Отборът си вдигна самочувствието след двете поредни победи.

- Ще ви бъде ли от полза отсъствието на Спас Делев?
- Той е добър футболист, бележи и важни голове. Не смятам, че това ще се отрази, защото в състава им има доста други качествени футболисти. И в Левски, и в ЦСКА нямат проблем с къса резервна скамейка, какъвто съществува в повечето други отбори в България. Един като отсъства, има кой да влезе в игра.

- Не е тайна, че собственикът на клуба Коко Динев симпатизира на ЦСКА. Не ви ли каза да биете всички други, но не и червените?
- (Смее се) Разбира се, че няма да го каже. Поставил е пред нас сериозни цели. Както искаше да бием Левски, така желае да победим и ЦСКА. Ако спечелим в неделя, ще се откъснем напред и ще откажем ЦСКА от борбата за третото място. Това, че симпатизираш на някой отбор няма как да се отрази. И на мен много отбори са ми симпатични, но какво от това. Приятел съм с Гонзо, с Дембеле и други футболисти на сините, но това не попречи да изляза и да дам всичко от себе си, за да победим Левски. Излязохме на Герена и ги бихме.

- Шефовете на ЦСКА обявиха, че ще се борят за шампионската титла. Вярвате ли, че могат да я спечелят?
- За да го кажат, значи имат нещо наум. Аз обаче не мисля, че ЦСКА има шансове да триумфира с титлата. Според мен по-скоро ще се борят за третото място.

- Тогава кой ще е основният конкурент на Литекс за първото място?
- Това е Левски, макар че ловчанлии дръпнаха сериозно и пред тях. Сините се по-добри от ЦСКА. Ние, ЦСКА, Черноморец и Локо (Сф) ще се борим за третото място. Целта ни в мачовете срещу ЦСКА и Черноморец е спечелването на 6 точки, с които може да зимуваме на третото място.

- Победихте Левски, а на сините им се събраха доста мачове без победа в първенството и Лига Европа. Влизат ли в криза на Герена?
- Изглежда, че наказанията, особено на Дембеле и Тасевски, а не изключвам и Гаджев, дадоха своето отражение. Това са най-добрите футболисти на Левски и без тях играта им не се получава.

- След като победихте на Герена, Гонзо обяви, че Дембеле го тресе звездомания. Какво мислите вие?
- Просто бяхме взели всички мерки за опазването му и той не успя да покаже това, на което е способен. Не му дадохме да диша.

- Целта пред Локо Пд е класиране за евротурнирите. Няма ли да е по-лесно да я постигнете чрез турнира за Купата на България, макар че там срещате серозен противник?
- Ние ще се борим и на двата фронта. Естествено в турнира за купата е за предпочитане, защото трябва да изиграем 4 мача. Локо (Сф) е сериозен съперник, но ние ще отидем да ги отстраним. Освен това имаме и подкрепата на нашите верни привърженици, които доказаха, че са №1. Те са нашият 12-и играч.

- Докъде стигнахте с идеята да станете треньор по футбол?
- Карам курсовете. През декември имам нови лекции, а догодина трябва да взема и диплома.

- Сега сте играещ помощник-треньор на Локо, може ли след време да станете и старши на тима?
- Дай боже, да съм жив и здрав. Искам да поиграя още 2-3 години в Локо (Пд) и да приключа кариерата си на Лаута. Естествено че амбициите ми са след време на поема и треньорския пост на отбора.

- Какво прави Здравко Лазаров извън терена?
- Обичам да гледам телевизия. Следя много мачове от малкия екран, особено тези във вторник и сряда.

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).