ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Неделчо Матушев пред феновете: Трудното тепърва предстои
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:04 / 04.11.2010Коментари (12)2359
© Plovdiv24.bg
Старши-треньорът Неделчо Матушев е първият наставник на Локомотив, който бе поканен на среща, по време на традиционните сбирки на най-старият фен-клуб в страната. Пред тях той разказа за кариерата си на футболист и треньор, преди да бъде поканен от собственика Коко Динев, да се присъедини към екипа на Христо Бонев това лято, предаде фен-сайта на "смърфовете" LPortala.net. Гостуването на Матушев при феновете съвпадна в същата седмица и с участието му в предаването на Plovdiv24.bg VIPSport.

По-голямата част от футболната си кариера Матушев е изкарал в Нефтохимик, далеч по-малко време изкарва в Славия и Спартак Пд. След това заедно с Юлиян Дживизов и Игор Кулиш заминават за Танзания, където "заедно учат африканците на футбол при доста тежки условия."

В треньорския занаят започва в Нефтохимик, където още в първата година като наставник на дублиращия тим извоюва шампионската титла. Тогава част от отбора са младите за времето си Стойко Сакалиев, Георги Чиликов и Веселин Бранимиров.

По-късно Матушев става част от треньорския щаб на Иван Вутов и Стоян Попов, които застават начело на Черноморец. Първото предизвикателство като старши-треньор поема към тима на Слънчев бряг, с който пази и интересен спомен при мач с пловдивския Локомотив.

"Направихме 2:2 на Лаута и помня, че искахте да нахлувате", спомни си пред запалянковците Матушев.

Следва завръщане в Бургас, където е помощник-треньор на Нефтохимик, но след злополучна нова среща със "смърфовете" Димитър Стойчев сдава кормилото на бургаския тим именно на Матушев. Напускането му идва след загуба от Ботев, но скоро получава оферта да помага в младежкия национален отбор. Съвсем скоро съвместява новата си длъжност и с тази на селекционер на юношеския държавен тим до 19-годишните. След това поема закратко тима на Спартак Вн, но опасенията, че изпълнителният директор Живко Великов не се меси в реденето на състава се оказват верни и Матушев напуска. Поема към Армения, където отива с Николай Костов. След прибирането си оттам се оттегля от футбола за година, заради здравословни проблеми на дъщеря си. След отшумяването им идва офертата от Константин Динев да стане част от Локомотив (Пловдив).

"Радвам се че приех и останах тук. Въпреки че до скоро почти си бях събрал багажа. Случващото се тук допреди няколко дни ми дойде в повече, но с подкрепата на г-н Динев и г-н Бонев съумях да се съхраня и времето показа, че това е било за добро. Истината е, че съм в Локомотив да воювам, не да създавам интриги", сподели в претъпканата с фенове зала специалистът.

"Вие сте силата на Локомотив. Обикалял съм много по света,но за първи път виждам такива запалянковци, които да подкрепят отбора си при 0:3 срещу Локо Сф. Това бе мач, в който ни се искаше да потънем в земята. Така и победата над Левски нямаше да дойде. Когато съм на скамейката и чуя тишината и рева "Локомотив" след нея, целият настръхвам. Иде ми аз да вляза на терена.", възхити се Неделчо Матушев.

Той призна още, че поставените цели в началото на сезона са стъписали част от футболистите и това е попречило да разгърнат потенциала си. Ролята си за неубедителните игри придава и огромния брой футболисти, които минават и си заминават по време на лятната подготовка.

"Водихме подготовка с едни футболисти, започнахме сезона с други, по всичко личи, че ще го завършим с различни. Но се видя, че с времето и мачовете, камъните започнаха да се наместват. Важното е, че те започнаха да усещат, че няма нищо страшно в преследването на поставените цели. Трудното тепърва предстои и то още срещу Академик. Казах им, че ако сгрешим срещу тях, все едно нищо не сме направили срещу Левски. Трябва да сме постоянни в играта си, както и да се справяме с напрежението. Колкото повече печели един отбор, толкова повече се забелязва от останалите. Така идват недоброжелателите, започват интригите и идва напрежението. " каза още наставникът на пловдивчани.

Той бе категоричен, че тимът му ще се бори здраво и на двата фронта - първенство и купа на България.

"Ако зависи от мен, ще наблегна на повече българи през зимната селекция. Съжалявам, че в България младите футболисти разсъждават, че след един добър мач, всичко трябва да се върти около тях и стартовия състав да започва с името им. А когато това не се случи тонуса и желанието им в тренировките пада. Не доумявам как футболист като Здравко Лазаров тренира по-усърдно от младите, а те така и не взимат пример от него. Не помня някой от младите да искат съвети от по-опитните или да си поискат индивидуални занимания с тях."

Феновете поискаха мнението на Неделчо Матушев и за друга болна за тях тема - детско-юношеската школа.

"За да се изискват резултати, трябва да бъдат осигурени условия за това. Чест прави на треньорите, че се борят и работят в настоящата ситуация. Но явно пловдивските футболисти са по-недисциплинирани. Затова вина може би имат и родителите, които следват децата си навсякъде из страната и с виковете и подхвърлянията си пречат на работата на треньора и допълнително изнервят обстановката. Мисля, че само в Пловдив е това, което може би доказва, че градът наистина е от най-футболните в страната. Но има и талантливи деца, аз лично си записах имената на няколко.", сподели старши-треньорът.

В книгата с пожелания той написа:

"С много любов и уважение към публиката на Локо Пловдив"!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Да се внимава много, защото, както виждате, цяла София, платените клакьори-журналисти и д*педавците-г*зоблизци скокнаха срещу Пловдив след паметната футболна фиеста отпреди 4-5 дена. Очаквам големи секири от БФС и Съдийската колегия - как така Пловдив си "позволява" да им бърка сметките?
на 04.11.2010 г.
+4
 
 
Интелигентен,амбициозен и здраво стъпил на земята човек!Браво на Коко,че го доведе на Лаута.Силно се надявам с Матушев да направим нещо запомнящо се.Само Локо Пд!
+6
 
 
Напред Неделчо, ние сме с теб!!! Да им разбием главите на червените боклуци насред националния /които по разбираеми причини започва все повече да прилича на КОЧИНА/
+6
 
 
Като опънем чорбата в София, трудното остава зад гърба ни. С оглед на по-лесната ни пролетна програма и класните футболисти, които са в отбора , Европа е на една ръка разстояние. Мощно напред, ЧЕРНО-БЕЛИ ВЕЛИКАНИ!
+7
 
 
Браво господин Матушев-ти си пример,как трябва да се работи на този пост,а и в клуб със традиций.Успех
+7
 
 
Много готин човек, с много добри разбирания за фубола ,трябва да му се даде време и резултатите ще дойдат
+6
 
 
Жив и здрав. Много успехи с Локомотив!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локо пусна комбинирани билети за дербитата срещу Левски и ЦСКА-София
Днес е "черно-белият" Великден! Датата, която всеки локомотивец ще помни вечно
Национал на Левски преди гостуването на Локо: Хубаво е да се върнеш обратно!
Ботев и Локо с общо 5 номинации в анкетата "Футболист на футболистите"
Минал през втория отбор на Байерн Мюнхен e на проби в Локо Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: