Какалов: Играл съм с Керкез, той е идеалният за Ботев! Лошото е, че не виждам светъл лъч в академията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:58 / 12.01.2024
7979
Ексцентричният Георги Какалов е новият треньор на Сокол Марково. Той заема мястото на Манол Георгиев, който пое преди време Гигант (Съединение). Бившият футболист на Ботев (Пд) и ЦСКА коментира назначението си, както и случващото се в любимия му Ботев Пловдив.

"Информацията ви е вярна. От днес съм старши-треньор на Сокол Марково. Ситуацията в клуба е доста деликатна, но се надявам да се справим и да запазим мястото си в групата. Разполагам с малък брой футболисти, но ще правим селекция в движение".

"Всеки знае, че Ботев Пловдив ми е на сърцето. С привличането на Душан Керкез клубът удари десетката. Изключителен професионалист. Ботев нямаше как да намерят по-добър треньор. Аз съм играл с него и знам какво представлява като личност.

Попето и Керкез са повече от половин отбор. Двамата са диригенти и в съблекалнята, което е много важно в съвременния футбол. Ако един от тях се раздели с клуба, ще се стигне до катаклизми. Видяхте, когато Тодор Неделев си тръгна, как забуксувахме.

Аз не съм против чужденците в българското първенство, особено ако са класни. Никой не може да ме убеди, че у нас са играли слаби играчи извън граница. В Ботев ще отличава Самуел Акере. Харесвам го доста, но още доста работа трябва с него, за да стане класа.

Млад скоростен футболист, но бая неща не е усъвършенствал. Не се е научил още да се позиционира. При завършек на атака иска сам да стреля, а не мисли, че футбола е колективна игра", заяви пред bgderby.com Георги Какалов. "Затова Попето и Неделев могат да решат мач. Но има и много добри показатели, за да израсне и да играе на много високо ниво", допълни той.

"За друг наш юноша ще се говори съвсем скоро. Младокът Димитър Папазов. Просто му трябват минути и ще покаже потенциала си. Но лошото е, че не виждам светъл лъч в академията на Ботев Пловдив.

От доста време следя развитието в школите на пловдивския футбол. Малко хора знаят, но доста време се занимавам с мениджърство. Работя за една от големите агенции в България. Харесва ми новото начинание и постоянно обикалям да гледам мачове в пловдивския регион“, завърши Георги Какалов.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).