Даксон подписа с нискоразреден бразилски тим, Локо чака 400 000 Е

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
15:26 / 08.09.2010
5034
Даксон Да Силва подписа профеисонален договор с нискоразредния бразилски "Кампо гранде", научи Plovdiv24.bg. Бившият вече футболист на Локомотив Пловдив ще рита поне до зимата за тима, собственост на школата на мениджъра му Педриньо. Любопитното е, че отборът е от изключително ниско ниво в Бразилия - трета дивизия на регионалното първенство на Рио де Жанейро.

Най-вероятната причина за този трансфер е, че по този начин Локомотив няма да получи тренировъчни компенсации за периода, в който Даксон е играл на Лаута като млад играч. Причината е, че отборът е от най-ниската - четвърта категория на ФИФА. Имаше вариант бразилецът да премине във Вашку да Гама, но след писма от ФИФА и адвокатът на "смърфовете" Георги Градев, те са решили да не рискуват финансови санкции.

В момента се водят разговори между адвокатите на Даксон и Локо, но шансът двете страни да стигнат до споразумение е минимален. Най-вероятно спорът с неправомерното напускане преди изтичането на договора ще бъде разгледан от съдебна инстанция, като Локомотив ще очаква да получи компенсация в размер на пазарната цена на Даксон, която е от порядъка на 400 000 евро - през лятото е имало такава оферта от български клуб за халфа. Лично самият Даксон почти сигурно ще получи и сакнция лишаване от състезателни права за 1 месец.


Виж коментарите (21)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).