ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кал, локви и три гола на Секулич - Ботев е напред за Купата
Автор: Тодор Благов 15:21 / 08.11.2023Коментари (10)5099
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) се наложи с 3:0 над Струмска слава в среща от 1/16-финалите за Купата на България. Двубоят се игра на градския стадион в Радомир, а в герой за "жълто-черните" се превърна Мартин Секулич, който реализира три гола.

Мачът се игра при много тежки условия за футбол. Лош терен с много локви и студеното влажно време затрудниха максимално двата отбора.

Първият удар дойде в 3-ата минута, когато Точукву Ннади стреля от средна дистанция, но топката мина покрай вратата. В 7-ата минута домакините организираха интересна атака по десния фланг, но Кайзер пресече извеждащото подаване.

В 10-ата минута Стивън Кирилов проби много опасно отляво и навлезе в наказателното поле, но точно преди да отправи удар топката бе избита от Ван Хертъм.

В 13-ата минута Ботев откри резултата. Красиан Колев центрира отляво, топката бе избита и попадна в Ннади. Той от своя страна прати по въздух към Мартин Секулич, а хърватският нападател с техничен удар прати кълбото в мрежата за 0:1.

В 17-ата минута Секулич бе близо до втория си гол, но ударът му бе блокиран. В 22-ата минута далечен удар на Мертенс бе уловен без проблеми от вратаря на домакините.

След по-малко от 120 секунди Ван Хертъм върна опасно топката към Кайзер, получи се сериозен хаос в половината на "канарчетата", но в крайна сметка Конте успя да избие.

В 31-ата Николай Минков преодоля бранител и стреля от 20 метра, но покрай вратата. В 39-ата минута "сините" направиха голям пропуск. Стивън Кирилов проби отляво, залъга Минков и от прекрасна позиция в наказателното поле стреля, но Минков притича и блокира удара му.

В 41-ата минута Денислав Мицаков отправи опасен удар от средна дистанция, топката тупна пред Кайзер, но полският страж внимаваше и улови. В 44-ата минута домакините изпълниха бързо странично хвърляне и организираха атака, но не успяха да отправят удар.

На полувремето Душан Керкез извърши тройна смяна – Уме, Балоянис и Чернев замениха Етоо, Ван Хертъм и Ннади. Втората част стартира със сблъсък между играч на Струмска слава и Кайзер, при който вратарят на "канарчетата" бе фаулиран.

В 53-ата минута техничен удар на Фаустас Степонавичус не затрудни вратаря на "сините". В 56-ата минута тройна комбинация между Секулич, Мертенс и Уме изведе нигерийския нападател на добра позиция, но стражът на радомирци излезе и пресече атаката.

В 60-ата минута Красиан Колев се опита да изненада вратаря на домакините директно от корнер, но Петков внимаваше и улови. В 63-ата минута Мицаков отправи удар в близкия ъгъл на Кайзер, а кълбото мина на метър от страничната греда.

В 67-ата минута Антонио Ласков отправи мощен удар към вратата на Ботев, но Атанас Чернев се намеси решително и сложи тялото си на пътя на топката. След по-малко от 120 секунди отново Ласков стреля, този път кълбото мина през купа от играчи, но бе уловено от Кайзер.

В 71-ата минута за Ласков за трети път пробва рефлекса на Даниел Кайзер, като този път това се случи от свободен удар, но полякът успя да боксира.

Секунди по-късно "канарчетата" направиха грандиозен пропуск. След атака отдясно вратарят на домакините изби кълбото и то попадна в Уме, който на сантиметри от гредата не успя да отправи добър удар, а при добавката Попов стреля високо над вратата.

Пропускът на "жълто-черните" можеше да бъде наказан в 73-ата минута, когато Кирилов отправи топовен удар от средна дистанция, а само отличната изява на Кайзер запази аванса на пловдивчани.

В 78-ата минута Самуел Акере бе фаулиран в наказателното поле, а главният съдия отсъди дузпа. Зад топката застана Мартин Секулич и въпреки добрата реакция на вратаря топката влетя в мрежата за 0:2.

В 82-ата минута Димитър Стоянов отправи мощен удар на 10 метра от вратата, а кълбото профуча над гредата на Кайзер. В 84-ата минута Николай Минков центрира отдясно, бранител не успя да уцели топката и Уме се пребори с вратаря на Струмска слава, а Мартин Секулич на празна врата оформи своя хеттрик за 0:3.

Съставите на двата отбора:

Струмска слава: Петков, Дилчовски, Пърликов, Георгиев, Косов, Мицаков, Янев, Китов, Кирилов, Божинов, Николов (к)

Резерви: Димитров, Костов, Стойчев, Ласков, Стоянов, Младенов, Желев, Аспарухов, Иванов

треньор: Анатоли Нанков

Ботев: Даниел Кайзер, Дилан Мертенс, Мартин Секулич, Фаустас Степонавичус, Джеймс Етоо, Николай Минков, Антоан Конте, Точукву Ннади, Джаспър Ван Хертъм, Лъчезар Балтанов (к), Красиан Колев

Резерви: Стефан Смъркалев, Ивелин Попов, Антоан Бароан, Самуел Акере, Димитър Папазов, Янис Карабельов, Уме Емануел, Константинос Балоянис, Атанас Чернев

треньор: Душан Керкез

Още по темата: общо новини по темата: 155
29.04.2024
29.04.2024
28.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само Кюстендилски мангал може да злобее така,вместо да си гледа свинската кочина, която едва се справи с 10 сервитьора от Добрич.
0
 
 
Очакваме жребия. Добър мач. Реалния резултат беше 2:0 защото нито имаше нарушение, а имаше и засада. За този терен и това е добре. Отбора набира инерция!
-2
 
 
Как обичаме шестоъгълния, насладата е вечна!
-1
 
 
Много добри индианците, каква велика победа хахахахахаха
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Керкез и Попето за мача с ЦСКА-София: Битка, като никоя друга!
Ботев оправи документите на нападател, карал проби през есента
Разкриха част от хореографията на бултрасите за мача с ЦСКА-София
Ботев може да загуби седмата позиция
На този ден преди 1 година: Всички говореха за Ботев и Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: