ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Пламен Спасов: Като кмет два мандата, съвсем ясно виждам и разбирам какво се случва
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:29 / 27.10.2023Коментари (1)2309
©
Интервю на кандидата за кмет на община "Родопи" от ГЕРБ Пламен Спасов

1. Вие бяхте два мандата кмет на Община "Родопи". Какво направихте през тези осем години?

Най-голямата ми гордост е, че успях да извадя Община "Родопи" от финансовия колапс, в който беше изпаднала след осемгодишното управление на кмета от БСП Йордан Шишков. Когато встъпих като кмет на общината в далечната 2011 г., я заварих с 0 (нула) налични лв., със сметки, запорирани от частни съдебни изпълнители. Било е поръчвано с размах от кмета Шишков, на принципа “някой друг ще го плаща“, "след нас и потоп“. Размерът на всичко поръчано и усвоено, но неплатено от тогавашното ръководство се равняваше на всички средства, постъпващи като приходи в общината за над 6 (шест) календарни години.

Да, общината има задължение да осигури отопление на детските градини, но ние имахме задължение към фирмата доставчик от над 1 000 000 (един милион) лева!

Да, общината има задължение да събира, извозва и депонира битовите отпадъци, но ние имахме отново над 1 000 000 (един милион) задължение към фирмата, която извършва тази дейност.

Същото се отнасяше и за доставчиците на храна в детските градини, за спрените телефони, седем месеца неплатени заплати на цялата администрация!

Две години неплатени заплати на общинските съветници!

Бяхме на последно място от 265 общини в България в класацията на Министерството на финансите по финансова устойчивост, а в края на осмата година като кмет – между първите 60 общини. Много ни помогнаха да излезем от тежкото финансово състояние тогавашното правителство на ГЕРБ и личната подкрепа на Бойко Борисов.

Разплащането на стари задължения не е видимо за гражданите. Очакванията на хората към всяко едно управление са за нови придобивки.

Отчитам като огромен успех, че въпреки тежкото наследство, което заварихме в общината, успяхме да осъществим много проекти.

Видимите по-значими придобивки по селата се случиха най-вече с пари от евро проекти и решения на Министерски съвет.

Санирахме шест училища и спортна зала за огромната сума от 5,2 милиона лв. по евро проект, изградихме нови водопроводни мрежи в селата Бойково, Оризари и Храбрино за 4,2 милиона лв., отново с евро средства.

В с. Брестовица реставрирахме върху старите основи "Влаховата къща – музей на виното“ за 330 000 лева, отново с евро средства.

В Храбрино изградихме подпорна бетонна стена, висока 10 м. и дълга 110 м., експресно след наводнението през 2014 г.

Довършихме и открихме нова сграда на училището в с. Ягодово, която стоеше на груб строеж от 10 години.

Трудно и отегчително ще е да изброя всички придобивки.

Убеден съм, че в България за тези осем години няма община от среден ранг, която да е получила по-голяма парична помощ от правителството.

2. Как се управлява Община "Родопи" през последните четири години?

Управляващите решиха чрез манипулативен и масиран PR да спечелят сърцата на жителите на общината. Изграждането на "светлия образ“ на кмета Павел Михайлов ни струваше над 400 000 лв. за четирите години на управлението му и всички ние ги платихме чрез данъците си.

Като кмет два мандата, съвсем ясно виждам и разбирам какво се случва. Павел Михайлов завари една стабилна община с 5 милиона лева налични в касата, със спечелени проекти, някои и с подписани договори за изпълнение.

Тук ще отворя дума за детската градина в с. Браниполе. Какво се случва там? Примерът е показателен.

Като кмет, един от най-тревожните за мен проблеми бе състоянието на детската градина там. Тя се помещаваше в една масивна сграда и една барака в централната част на Браниполе. С огромна прилежаща площ, обособена като парк. Всичко това – собственост на католическата църква! Масивната сграда – стара и абсолютно непригодна за детска градина. И тук най-важното! Сградата пропадаше и се наклоняваше в единия си край и с очите си видях огромни пукнатини по носещи стени. Мисълта ми беше, че ако стане малко по-сериозно земетресение, децата и персонала ще бъдат затрупани в тези тесни помещения.

Какво направих?

Чрез заменки на земи успяхме да вземем от Католическата църква целия този терен. Благодаря за добронамереността на Н. Впр. монс. Георги Йовчев, който след сделката публично сподели, че 20 години са водени разговори, но чак сега са завършили с резултат. Спешно изготвихме идеен проект за нова, модерна детска градина и план къде ще настаним децата докато бързо построим новата на мястото на старата. Финансирането ми гарантираха от тогавашното правителство на Бойко Борисов.

Възмутен съм как четири години продължава строителството на детската градина и краят не се вижда! Как Михайлов допуска такава мудност? Защо няма никъде никакво обяснение каква е причината?

С какво се занимава кмета през това време?

След като асфалтира няколко улици – ул. "Христо Данов" в с. Цалапица, ул. "Васил Левски" в с. Белащица, ул. "Капитан Бураго" в с. Оризари, ул. Шипка в с. Брани Поле за 1 162 000 лв. и изгради спортните площадки в с. Ягодово и с. Крумово на стойност 98 000 лв. , по сключен за 100 % финансиране и подписан от мен проект със Държавен фонд "Земеделие", миналата година през месец юни чрез ФЛАГ изтегли 6,7 милиона лева кредит с деветгодишен срок на връщане и една година гратисен период за погасяване на главницата.

Какво направи Михайлов с кредита?

1. Вместо да прави нови водопроводи (цяла България научи за огромния проблем с водопровода в с. Брестовица), направи фонтан за един милион пред стълбите на читалището в с. Първенец.

2. За 2 000 000 (два милиона) лева смени съществуващите енергоспестяващи лампи по улиците на селата със нови, също толкова енергоспестяващи.

3. За близо 2 000 000 (два милиона) лева в изстрадалата за чиста вода, гореспомената Брестовица, направи "облагородено площадно пространство“.

Цените на изграждането на тези обекти няма да коментирам повече. С една дума - КОСМИЧЕСКИ!

Аз не виждам спечелен през тези четири години проект с европейско финансиране.

Собствените пари и изтеглените заеми се харчат крайно неразумно, скъпоструващо и несправедливо!

Сериозно е раздута администрацията, което доведе до демотивация на служителите, понижи качеството на административното обслужване, а и заплатите й струват много скъпо на жителите на общината.

Живеем в "златна“ община с огромни дадености и потенциал.

Най-големият потенциал сме хората.

Нека с ум и сърце определим кой и как ще ни управлява!


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Г-н Спасов това което казвате са пълни глупости,вие нищо не направихте и тотално разпаднахте община Родопи от кражбите ви!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: