Уреждат проблема със захранването на осветлението на Лаута

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (91)
15:03 / 26.08.2010
12120
Проблемите със захранването на бъдещото осветление на стадион Локомотив ще се решат в най-скоро време, научи Plovdiv24.bg. Към момента там не може да се построи работещо такова, поради липсата на захранване с нужния волтаж. До няколко месеца обаче ще бъде оборудван трафопост и осигурено 600 киловолтово захранване.

Тази сутрин зам. кметът по спорта Георги Титюков и административният директор на Локо Атанас Узунов са били на среща с представител на енергото. На срещата се е дискутирал въпроса, като е станало ясно, че няма проблем да бъде изграден трафопост на стадиона. В комплекса има сграда, но тя не е оборудвана.

"Разговарял съм с кмета и община Пловдив ще отдели от бюджета си 30 000 лева, колкото ще струва оборудването на трафопоста. Ще гласуваме парите, ще направим конкурс за фирма и след това трафопостът ще е готов. В същото време от Локомотив трябва да изготвят проект за осветлението, да го представят в общината, да го одобрим и тогава вече ще започне изграждането на осветлението", заяви за Plovdiv24.bg зам. кмета Титюков.

Той добави, че всички работят заедно с една цел, тъй като няма смисъл да има трафопост, без да има изградено осветление или обратното. "Не сме коментирали конкретни срокове кога ще е готово осветлението. Надяваме се обаче по това време догодина Локомотив да играе в Пловдив на осветление мачове от Евротурнирите", заяви още Титюков.


Виж коментарите (91)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).