ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жителите на "Тракия" искат: Ограничаването на презастрояването, още детски градини и облагородяване на зелените площи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:08 / 15.10.2023Коментари (1)5929
Кандидатът за кмет на Пловдив от БСП арх. Костадин Палазов, кандидатът за кмет на район "Тракия“ Анелия Кирова, водачът на листата инж. Калин Милчев и кандидатите за общински съветници Диана Димитрова, Теодора Николаева и Ердуан Файтин, се срещнаха с граждани в два от парковете в район Тракия в почивния ден. С тях бе и народният представител и председател на ГС на БСП - Пловдив Иван Петков

Хората поставиха различни проблеми, за които многократно са търсили съдействие от администрацията на квартала и лично от районния кмет, но досега не са получили никакво решение за тях.

Родителите на малки деца поставиха въпросът за местата в детските градини и ясли. Това е от ключово значение за жителите на най-младия район в града, където има много деца, за които към момента няма места в забавачките. Те апелираха пред кандидатите за кмет на града и района да съдействат за построяването на поне още две детски градини и разкриването на повече яслени групи.

Друг сериозен проблем, който се очерта е липсата на редовен градски транспорт, който затруднява хората да отиват навреме на работа, както и невъзможността да стигат до други райони в града - тракийци нямат пряка транспортна връзка с "Южен“.

Презастрояването на квартала и липсата на места за паркиране също бе сред сериозните акценти, който поставиха живеещите в района. Арх. Палазов обясни, че програмата за управление на града на социалистическата партия предвижда ограничаване на застрояването и създаване на общински паркинги, което лесно може да се случи в "Тракия“, тъй като все още общината разполага с парцели, върху които биха могли да се изградят удобни многоетажни паркинги и по този начин проблемът ще бъде решен.

Самотна майка сподели, че многократно се е опитвала да кандидатства за общинско жилище, но критериите в наредбата на общината изключително затрудняват младите семейства да се възползват от тази възможност.  

Кандидатът за общински съветник Диана Димитрова пое ангажимент да предложи промяна в конкретната наредба, с което да се улесни процедурата по кандидатстване, с цел да бъдат стимулирани младите хора да създават семейства.

Арх. Костадин Палазов предложи общината да въведе система при продажба на общински терени за жилищни комплекси, предприемачите да бъдат задължени да отделят жилища за предоставяне от страна на общината на млади семейства.

Пред кандидатът за кмет на района, г-жа Анелия Кирова, граждани на квартала изразиха своето разочарование от досегашното управление, което е допуснало ресторанти и заведения да замърсяват площите около блоковете и никой от районната администрация не им е потърсил отговорност за това, въпреки многократните сигнали. Те апелираха за съдействие отново да бъдат възстановени напоителните системи на градинките пред блоковете, за да имат възможност да ги поддържат.

Беше поставен и въпросът за изграждане на светофарна уредба на една от улиците до ресторант "Синия кос“, която има пряк излаз на Околовръстното шосе на града. Жители на квартал "Скобелева майка“, споделиха, че ежедневно им се налага да се придвижват към центъра на града по тази улица, излизането от която е много рисково защото движението по Околовръстното е двупосочно и няма видимост, което е предпоставка за множество пътно-транспортни произшествия.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И сега като си изберете вашия кмет:КД,соро ташака на мутрата,ще духате супата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: