ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: Съединяването с нашите общини "Марица" и "Родопи" ще бъде нов импулс за развитие на Пловдив, за който милея
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:35 / 07.10.2023Коментари (1)7933
©
-Господин Атанасов, защо решихте за пореден път да се явите в състезанието за кмет на Пловдив, не натежават ли годините и умората?

Защото обичам Пловдив и милея за града си. Може да звучи много лично, но за мен е лично, аз продължавам да живея, където винаги съм бил, нямам хасиенда в Родопската яка и ме боли за всяка градска неуредица. Кметовете след мен май повече милееха за друго и сме свидетели на видимите им резултати – хотели, бизнес центрове, лъскави коли. Енергията на Пловдив замина в грешна посока.

-Защо нарекохте коалицията, която Ви подкрепя "Съединени за Пловдив"?

Защото всички в нея не спираме да работим за Пловдив и това ни съединява, въпреки че сме представители на различни партии. Нашият град заслужава всички усилия. Болно ми е, че сме свидетели как той изостава. А може бързо да напредне! Има много неща, които могат реално да се направят. Например чрез едно ново Съединение, вярно не в онзи размер на голямото....

-Какво имате предвид?

Имам предвид да си върнем в границите на нашата община сегашните изкуствени образувания, наречени "Марица" и "Родопи". Кой ще отрече, че това е пловдивска земя? Това са пловдивчани! Няма сега да се занимаваме кой и защо откъсна живо месо от организма на нашия град. Каквото и да си говорим, става дума за пари. Пари, които директно се вземат от Пловдив, но освен това – пари, които Пловдив дава, защото дори общинските им здания са в града, да не говорим за всички услуги, които ние финансираме – образование, здравеопазване и т.н. Нека хората да ги ползват – те нямат никаква вина за неестествените решения на политиците, но и градът да има полза. Има ли някой в милата ни страна, който да не е наясно, да не вижда и да не чувства, че това е изкуствено разделение. Пловдив, също като София, може и трябва да бъде голяма община. А не една от най-малките по територия в България. Това е естествено и трябва да се случи. Начинът е отново през гласа на хората – с местни референдуми.

-Това ли е съвременният патриотизъм?

Местният патриотизъм е част от съвременния патриотизъм. И той предстои да се развива, защото, знаете девиза на целия Европейски съюз: "Европа на регионите". Както разбирате, ние и нашето виждане сме бъдещето. Европейското бъдеще. Ние, пловдивчани, имаме много с какво да се гордеем. Имаме и много от какво да се срамуваме, за огромно съжаление....

-Можете ли да дадете пример?

Например от факта, че 12 години, откакто не съм кмет, не са почистени речните корита. Видяхме и ни беше болно от трагедията на хората в община Царево. Мен ме е срам, че никой от моите наследници като кмет не се е погрижил за това. А знаете, че експертите са единодушни: промените на климата все повече ще ни изненадват неприятно с бедствия, особено с наводнения. Имаме идеята, когато се върна в общината, не само да изчистим тези корита, но и да добием система за ранно известяване, за да могат хората предварително да бъдат информирани и да вземат мерки, ако на хоризонта се задават подобни явления. Така се работи в цяла Европа. Другият проблем е с инфраструктурата. Ние се борим за туризъм: чудесно, а как се влиза и как се излиза от Пловдив в посока на най-голямото летище в страната - Софийското и на най-големия град, а значи и източник на посетители за вътрешен туризъм, какъвто е столицата. И това са само част от нещата, които спешно трябва да направим. От Ден първи, както е писал поетът. И са част от причините, поради които нямаше как да не се кандидатирам за кмет, а "да си гледам пенсията", за което ме иронизират. Такъв човек съм, че не се предавам, щом има важна за Пловдив кауза.

***

Славчо Атанасов е кмет на Пловдив от 2007 до 2011 година. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен с чин старши лейтенант, сега капитан от резерва. Следва право в Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски“, след това във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий“. Член на Пловдивската адвокатска колегия. Работил е и като училищен психолог. Женен, има една дъщеря.

През 2003 година става кмет на район "Тракия“. През октомври 2007 печели местните избори на първи тур с близо 53% подкрепа и е избран за кмет на Пловдив. На следващите местни избори през 2011 година стига до балотаж, като създава прецедент – след края на мандата си получава повече гласове, отколкото на предишните избори, когато е избран. През 2014 и 2017 година е народен представител последователно в 43-тия и 44-тия парламент. Председател на Комисията по култура и медии и на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание.

Славчо Атанасов е кандидат за кмет и водач на листата на коалиция “Съединени за Пловдив" с номер 68 в бюлетините.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: