ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: Сграда за Операта и цялата администрация на едно място!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:41 / 04.10.2023Коментари (2)2844
©
Проблемът със сградата на Пловдивската опера е със сериозна давност. През годините бяха лансирани редица идеи и предложения, но за съжаление за нито една от тях не се намери нужния обществен консенсус, който да доведе до практическа реализация. Оказа се, че намирането и отреждането на подходящ терен среща непреодолими трудности. 

Това написа кандидатът за кмет от "Съединени за Пловдив" Славчо Атанасов в личния си профил в социалната мрежа.

Според него подходяща зала с прилежаща инфраструктура в Пловдив имаме. И това е сградата на бившия  Партиен дом, която е сравнително нова, и в нея има изключително добра концертната зала с капацитет от над 500 седящи места, разположени амфитеатрално и с отлична акустика - условие,  абсолютно задължително за оперна зала. 

С немного средства могат да се обособят всички необходими изисквания за функциониране на опера - репетиционни, гримьорни, дълбочинен отвор и джобове на сцената, както и задължителния административен сектор. Спокойно може да се развие и самостоятелна балетна зала и така сградата на бившия Партиен дом да заживее нов живот изцяло в интерес на културата на Пловдив. И нещо повече - сградата се намира в идеалния център на Пловдив, което е перфектно място за Пловдивска опера от логистична гредна точка..

За да стартира работата по трансформация на сградата е  нужно решение на Общински съвет - Пловдив, след съгласуване с Министерство на културата.

Идеята е община Пловдив да предостави на държавата своята половина от собствеността на сградата на държавата, а тя пък да доплати за ремонта на Хуманитарната гимназия.

В момента, в една част на Партийния дом е разположена администрация на Община Пловдив. Изключително удачно е цялата администрация на Община Пловдив да се събера на едно място, което ще повиши административния й капацитет и ще бъде  голямо улеснение на гражданите, които няма да обикалят половината град, когато имат необходимост от административна услуга или дейност.

Подходяща сграда за общинската администрация е сградата на БНБ на Малката главна. Тя е със сериозен капацитет - повече от 5 000 кв.м. разгъната площ и там спокойно може да бъде настанена цялата администрация и управление на Община Пловдив. За цялостен ремонт има дори и съгласуван проект с НИНКН. Със спестените от Хуманитарна гимназия пари, Общината може да превърне историческата на бившата банка в истинско архитектурно бижу и да настани цялата си администрация под един покрив.

За съжаление, Пловдив е единственият голям областен град, където администрацията е толкова разпиляна и този въпрос трябва спешно да се реши, казва Славчо Атанасов. Затова си заслужава да се работи - и то бързо,  по този своеобразен бартер с държавата. Не бива да се отлага повече нито проблемът с Пловдивската опера, нито проблемът с разхвърляната и разпиляна администрация и управление на Община Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Славчо, толкова ти е капацитета нали става въпрос за разтоварване на централната градска част от движение. От логистимна гледна точка това е най -неподходящото място, където ще трябва да влизат тирове с декори и ще има голямо струпване на хора. Не си си научил урока. Дан не говорим, че някакъв велик ум казваше, че имало наблизо паркинг с 150 места и "нямало проблем", да само, че въпросния паркинг почти винаги е зает денонощно на 2/3 от капацитета си.
+1
 
 
Давай Славчо -всеки ден по една простотия.Бяхме те забравили и понамирисваш на нафталин ама какво ти пука.Ония парички дето са ти обещани ще ти ги дадат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: