Григор Димитров с шанс за "Топ 10" при титла в Синсинати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:38 / 14.08.2023
1325
Първата българска ракета в мъжкия тенис Гиргор Димитров започва тази вечер участието си на един от най-успешните турнири в неговата кариера - "Мастърс 1000" в Синсинати, САЩ.

Димитров е печелил състезанието през 2017-ата година като това е втората по значимост негова титла след тази от Финалния Мастърс, която българина спечели през същия сезон.

Въпреки че в първи кръг Димитров изтегли труден жребий, срещайки олимпийски шампион Александър Зверев, при успех и последващи добри игри, то той може да влезе в "Топ 10" по спечелени точки през този сезон.

Ако спечели титлата, Григор Димитров би могъл да влезе и сред най-добрите 12, но това зависи и от представянето на състезателите преди него.

На пръг поглед нещата стоят много трудно за Димитров. Първи кръг Зверев. При успех Нишиока, а след това го очаква евентуално третия поставен Даниил Медведев от Русия. При класиране на полуфинал, първата ни ракета би могъл да срещне и втория поставен Новак Джокович от Сърбия, а водач в схемата е Карлос Алкарас, който загуби само 1 от последните 17 мача, в които участва.

Дали Димитров има силите да вземе скалпа на най-големите в един турнир, предстои да разберем!


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).