Локомотив удари Левски и отново се върна на върха в класирането

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
23:09 / 06.08.2023
9979
Локомотив Пловдив отново демонстрира добър футбол и продължи с добрите си мачове от началото на новия сезон в Първа лига, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Черно-белите победиха Левски с 2:1 в дербито от четвъртия кръг, което се игра на стадиона в "Лаута".

Джовани (8) и Георги Минчев (40) се разписаха за пловдивчани, а Рикардиньо (33) бе точен за гостите.

По този начин възпитаниците на треньора Александър Томаш имат вече актив от 10 точки и отново се върнаха на първо място във временното класиране. Успехът е трети пореден за "смърфовете". Левски пък остана с 6 точки.

Черно-белите откриха резултата още в 8-ата минута. Дарлан от Левски сбърка в центъра на терена и това даде началото на контраатаката. Бабакар Дион отне топката и подаде към Джовани на левия фланг. Бразилецът се освободи технично от Галчев и шутира в близкия ъгъл на Пламен Андреев за 1:0.

Четвърт час по-късно Рикардиньо изведе Марин Петков сам срещу Динко Хоркаш, който обаче спаси атрактивно. В 28-ата минута хърватският страж на Локомотив отрази точен удар с глава на Рикардиньо,

Три минути по-късно Пламен Андреев не прецени добре остро центриране на Евандро, при което топката рикошира в гредата.

В 33-ата минута Левски изравни. Включилият се в атака на домакините Хорхе Сегура падна на земята след сблъсък с противник, но играта не бе спряна. Марин Петков пусна пас по земя към Рикардиньо, който остана сам срещу Динко Хоркаш и шутира между краката му за 1:1.

В 40-ата минута пловдивчани отново излязоха напред в резултата. Евандро отне една топка в половината на Локомотив и напредна през центъра. Последва перфектен пас наляво към Джовани, който веднага подаде към свободния Георги Минчев и той с левия крак на празна врата вкара за 2:1.

Локо игра в състав:

Динко ХоркашМатеус, Хорхе Сегура, Мартин Паскалев, Кристиян Пешов (62- Калоян Костов), Христо Иванов, Евандро (72- Алфа Конте), Джовани (90+1- Ефе Али), Бабакар Дион, Георги Минчев (72- Георги Каракашев), Димитър Илиев (90+1- Петър Андриев).



Виж коментарите (20)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).