Цветана Пиронкова стана най-младият почетен гражданин на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:32 / 08.07.2010
1811
Цветана Пиронкова бе удостоена със званието "Почетен гражданин на Пловдив" след тайно гласуване от общинските съветници, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Още в понеделник кметът Славчо Атанасов подписа предложението, обявявайки, че ще го вкара на сесията на 22 юли, но още днес то влезе като извънредна точка и получи подкрепата на съветниците.

Званието на Пиронкова се връчва за особените заслуги за спорта на Пловдив и най-големия постиган успех на българския тенис с достойното й представяне на полуфиналите на турнира "Уимбълдън". Бащата на Цвети Кирил Пиронков пък беше удостоен със званието "Почетен знак на град Пловдив".

22-годишната Пиронкова е втората пловдивчанка, която днес стана почетен гражданин, след като по-рано съветниците удостоиха със званието и 80-годишната естрадна певица Ирина Чмихова.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).