Световните медии засипват с похвали Цвети Пиронкова

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:14 / 30.06.2010
20799
Медиите по целия свят засипаха с похвали пловдивчанката Цветана Пиронкова, която вчера победи Винъс Уилямс и стана първата българка, достигнала полуфинал на най-престижния тенис турнир - Уимбълдън. Повечето американски медии акцентират повече на слабото представяне на номер 2 в света, която допуска куп непредизвикани грешки, от които Цвети се възползва максимално добре.

Пресата в Англия отделя повече внимание на доброто представяне на Пиронкова, отбелязвайки, че пловдивчанката е играла много стабилно и постоянно, като определят играта й като "интелигентна". Навсякъде се споменава, че Пиронкова е най-ниско поставената тенисистка на полуфиналите и, че това е най-големия успех на пловдивчанката, както и на българския тенис като цяло.

Обширен материал, озаглавен "неочакваният майстор на трева" е поместен в спортната секция на Yahoo, където се отбелязва, че в България няма нито един тревен тенис корт и Пиронкова не е имала никаква възможност за подготовка за Уимбълдън. В статията се споменава, че това е най-тежката загуба, която Винъс Уилямс е претърпявала на зелените кортове в Лондон. От авторитетния сайт хвалят още Пиронкова, като прогнозират, че тя лесно може да стане новата любимка на медиите с това, че непрекъснато се усмихва, отговаря вежливо на отговорите и не се прехласва по победите.

Ето и част от заглавията по медиите:

BBC, Англия: "Цветана Пиронкова зашемети Винъс Уилямс"
Metro, Англия: "Винъс Уилямс разбита от Цветана Пиронкова"
The Detroit News, САЩ: "Винъс Уилямс загуби от българка, която е 82-а в света"
NBC, САЩ: "Винъс Уилямс поразена на Уимбълдън"
New York Times: "Винъс аут от Уимбълдън"
Los Angeles Times: "Ким Клайстерс и Винъс Уилямс ще гледат отстрани Уимбълдън"
USA Today: "Нова изненада на Уимбълдън: Винъс повалена от Пиронкова"


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).