ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (26)
Две тенисистки на ТК "Локо 98" в националния тим на България за европейското
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:45 / 06.06.2010Коментари (1)1495
©
Двете водещи тенисистки на ТК "Локо 98" (Пд) - Александра Митровска и Силвия Желязкова, ще бъдат включени в националния девически отбор на България за предстоящите европейски първенства - лично и отборно, за юноши и девойки до 18-годишна възраст. Това ясно след големия успех спечелването на 2 шампионски титли при девойките -на сингъл и на двойки, който постигна пловдивският тенис клуб на държавното лично първенство за девойки до 18 години "Девин Къп" в Добрич.

С титлата си Митровска вече на 100% си осигури участие на личния еврошампионат, който ще се проведе от 19 до 25 юли в швейцарския град Клостерс. Тя ще бъде водена в Швейцария от главния треньор на ТК "Локо 98" Милко Милев.
Силвия Желязкова почти сигурно също ще пътува, но за европейското отборно първенство като победителка заедно с Митровска в игрите по двойки на републиканското в Добрич.
"Да, Силвия най-вероятно ще бъде втори или трети човек на европейското отборно първенство след златния си медал на двойки си в Добрич", потвърди Милко Милев, който ще води националките на европейското като капитан на девическия национален отбор на България за девойки до 18 години. - "Отборният еврошампионат ще се проведе от 28 юни до 3 юли, но все още не е решено точно къде ще бъде - в Чехия или в Испания".

Както е известно на държавното първенство в Добрич поставената под № 1 в основната схема Алекс Митровска от ТК Локо-98 (Пд) стана републиканска шампионка и спечели без игра титлата на сингъл, след като нейната съперничка Анна Велева от ТК Лозенец 2000 не се появи изобщо на корта. Така възпитаничката на клуба от "Лаута" и главния треньор Милко Милев грабна златния медал само с един загубен сет на полуфинала, който спечели с 6:4, 3:6, 6:1 срещу младата надежда на пазарджишкия тенис Борислава Ботушарова. Преди това Алекс Митровска изхвърли последователно от турнирната схема Габриела Михайлова (Спорт палас-Сливен) с 6:1, 6:1 и Диди Фачикова (ЦСКА-Сф) с 6:3, 6:2.

При двойките топсъстезателките на ТК Локо 98 (Пд) Силвия Желязкова и Александра Митровска спечелиха убедително шампионската титла и златните медали при девойките до 18 години. На финала възпитаничките на клуба от "Лаута" и треньора Милко Милев разбиха за около час с 6:4, 6:1 водачките в схемата - сестрите Вержини и Елеонор Чакърови от ТК Драгалевци. Поставените под № 2 в схемата Митровска и Желязкова развинтиха в І кръг с 6:0, 6:2 Мария Димитрова (Левски-Спартак-Сф) и Габриела Михайлова (Спорт палас-Сливен), а на полуфиналите Алекс и Силви сломиха съпротивата на третите в схемата Камелия Димитрова (Лозенец 2000-Сф) и Виктория Тодорова (СБС-Сф) с 3:6, 6:3, 10:5. Така Митровска спечели две титли на държавния шампионат при 18-годишните - на сингъл и в карето.
Николай Кoдинов и Пламен Авуски от ТК Локо-98 (Пд) се задоволиха с бронзовите отличия след загуба на полуфиналите с 6:3, 3:6, 5:10 от поставените под № 2 в схемата Никола Телкеджиев- Ибрахим Кърмаджъ от ТК Локомотив (Пд).







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Само така...ЛОКОМОТИВ е доказана марка в БГ тенис !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: