КПБП: Помнете историята! Подкрепяйте Ботев!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (43)
09:10 / 04.04.2023
4097
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив припомни на "жълто-черната" общественост първия футболен трофей на град Пловдив. На 3 октомври 1929 година Ботев печели финалната среща за държавно първенство, след като побеждава Левски с 1:0. Мачът се играе на стадион "Юнак“ в София, а единствения гол е дело на Никола Щерев - Старика.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалното съобщение на КПБП:

Двубоите между отборите на Ботев и Левски винаги са били с изключителен заряд, не само на терена, но и на трибуните. Противоборството ни е историческо, като именно срещу този съперник сме постигнали едни от най-знаменитите си победи. В следващите дни ще си припомним някои от тях, като започваме с първата ни шампионска титла.

На 3 октомври 1929 година на стадион "Юнак“ в София, Ботев печели финалната среща за държавно първенство срещу Левски с 1:0 с гол на Никола Щерев - Старика и донася първия футболен трофей на град Пловдив! Титлата е още по-сладка, именно защото е извоювана срещу Левски София, който по онова време все още не е спечелил най-ценното футболно отличие в България.

По време на срещата в София, Ботев е подкрепян от около 200 свои привърженици, а с пристигането си в Пловдив, играчите буквално са понесени на ръце от очакващото ги множество!

Близо век по-късно всички "жълто-черни" фенове очакват с огромен интерес предстоящия двубой със "сините" в края на април, като срещата ще ознаменува завръщането ни на Колежа след близо 10 годишна пауза! Шоуто по трибуните трябва да е незабравимо, като може да помогнете финансово за реализирането му чрез някой от следните начини:

1) Чрез банков превод по сметката на КПБП: BG11UNCR70001522124939

SWIFT (BIC): UNCRBGSF

Сдружение КПБП

2) Като преведете средства чрез електронната система за разплащане пейпал на: paypal@kpbp.bg

3) Чрез кутията за дарение във фен магазина на ул. Нестор Иванов 1.

Помнете историята! Подкрепяйте Ботев!


Виж коментарите (43)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).