Бакалов: Успяхме да възродим Ботев, вместо да правим нов клуб

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (150)
12:13 / 12.05.2010
15464
Първата официална пресконференция дадоха днес възродителите на Ботев Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Пред журналистите застанаха председателят  Марин Бакалов, и членовете на Управителния съвет Радослав Кошински, Божидар Божилов, Едуард Сарафян и Васил Наумов. Очакваше се първата официална информация след УС да бъде по-рано, но тя се забави, за което Марин Бакалов се извини. Единствено читателите на Plovdiv24.bg имаха възможност да гледат на живо пресконференцията, от която можете да видите и запис.

"Имахме желание да направим пресконференцията в залата на стадион Ботев, но в момента привеждаме стаята в по-добър вид и няма как да бъде там. След одобрението на новия УС от съда проведохме още няколко срещи. Радвам се, че успяхме да възродим автентичния отбор и сдружението, което е създадено през 1990-а година, а не беше нужно да правим нов клуб", заяви Бакалов.

"Искам да благодаря за съдействието на премиера Бойко Борисов, министъра на отбраната Аню Ангелов, че върнаха стадиона на Общината, както и на самата Община Пловдив за помощта около стадион "Ботев". Специални благодарности отправям и към адвокат Несторов, без чиято безвъзмездна помощ нямаше как днес да сме тук", каза още председателят на УС на Ботев.

Присъстващите заявиха, че все още не е ясно от коя група ще стартира Ботев. Това ще стане ясно чак след завършване на първенството, баражите за влизане в "А" група и "В" групите. "Желанието ни е да почнем от възможно най-високото ниво", заяви Бакалов, визирайки "Б" група.

Все още не е започнала сериозната работа по селекцията. Водени са предварителни разговори с някои футболисти, но все още е рано да се трансферират. "Ще изчакаме да завърши първенството, да видим кои са с изтичащи договори и дали ще искат да дойдат в отбора, тъй като са длъжни да останат в настоящия си тим до изтичането на договора. Аз лично съм говорил с няколко момчета, които са съгласни и са много ентусиазирани да играят в Ботев, независимо в коя група", каза Марин Бакалов. Твърде рано е да се мисли за треньор, пък каза Радослав Кошински.

За момента не е мислено и за сериозни ремонтни дейности по стадиона. За сега това не е нужно, тъй като той ще покрие лицензионните стандарти за "Б" и по-долните групи, тоест независимо от къде стартира отбора, ще играем на стадион Ботев.


Виж коментарите (150)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).