ВК "Марица" ще играе в Чалъндж Къп, още не е ясно къде

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:02 / 12.05.2010
926
Шефовете на вицешампионките на България - волейболен клуб "Марица" приеха поканата на Българската волейболна федерация за участие на отбора в европейския клубен турнир при жените - "Чалъндж къп", или още за т. нар. Купата на претендентите. Пловдивският тим днес направи официална заявка за участието си във втората по сила клубна надпревара.

Все още обаче не е ясно къде ВК "Марица" ще домакинства в турнира. Причината за неяснотата е липсата на подходяща лицензирана зала в Пловдив, която да отговаря на изискванията на европейската волейболна федерация. След доста сериозни ремонти зала "Олимпиада" може да се реконструира и да покрие изискванията за провеждането на подобен тип международни волейболни турнири, но това на практика изглежда мираж. Другият по-възможен вариант градът под тепетата до поеме едно такова домакинство е някоя от палатите на Панаира да бъде приспособена на волейболна зала.

"Ще оставим на общинската управа да реши въпроса къде да играем и да ни намери подходяща зала. Където и да ни предложат градските управници, там ще отидем да играем. Нали с участието ни в този европейски клубен турнир ще представляваме Пловдив и България, а не само нашия клуб", коментира изпълнителният директор на ВК "Марица" Стоян Гунчев-Чугуна.

Миналата година девическите националки на България, водени именно от Гунчев представляваха България вместо тима на "Левски Сиконко" (София) в същия турнир "Чалъндж къп". Четата на Чугуна падна във Финландия от местния Оривенден Понистус (Оривеси) с 0:3 (22:25, 12:25, 27:29) в първия си мач от първия кръг. Във втората си среща българките не можаха да заличат преднината от 3 чисти гейма и отпаднаха от участието си в този турнир.

Миналата година маричанки също имаха международно участие. Те се пуснаха в Балканската волейболна женска лига, не можаха да прескочат предварителната групова фаза от надпреварата.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).