Ексклузивно: Вятърът разкъса част от временната мембрана на козирката на стадион "Христо Ботев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (54)
14:00 / 28.03.2023
26655
Ураганният вятър снощи разкъса част от временната мембрана на козирката на стадион "Христо Ботев", научи ексклузивно Plovdiv24.bg. За инцидента призна и Илиян Филипов, чиято компания довършва в момента съоръжението. Повредата е била отстранена днес сутринта.

"В момента за козирката над централната трибуна има монтирана временна PVC мембрана, с която трябва да направим отводняването на покрива към улуците. Тази временна мембрана на места имаше разкъсвания – това е станало вчера вечерта или през нощта. Тези разкъсвания днес сутринта бяха отстранени", заяви за Plovdiv24.bg Илиян Филипов.

"На 15 април от Швеция очаквам много висок клас ламарина, с 350 гр цинк и 50 микрона и PVC покритие – това вече е оригиналният покрив на конструкцията, която е изцяло гладка и е точно както от снимките на проекта, които всички привърженици очакваха", уточни още пловдивският бизнесмен.

Илиян Филипов гарантира, че за предстоящия мач срещу Левски ще бъде монтиран и първият слой от покритието на козирката над Трибуна Изток. Вече е доставена необходимата за това ламарина и се чака подходящи метеорологични условия.

"За днес имаше организирана монтажна бригада, но в този вятър е абсурд да се работи. Следим времето – за утре също го дават ветровито, около 9 метра в секунда е прогнозната стойност на вятъра. За четвъртък прогнозата е такава, че би позволила да започнем. Покритието на източната трибуна е част от втория етап на строителството. Аз поех ангажимент пред феновете, че ще направя покритието с първия пласт ламарина, все пак те искаха да има повече акустика за първия мач срещу Левски. И съответно, след като подпишем анекса, ще продължа с останалите слоеве", заяви още за Plovdiv24.bg Илиян Филипов.

Той бе категоричен, че до петък (31 март) ще бъде готова цялата инфраструктура около стадион "Христо Ботев".


Виж коментарите (54)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).