Ексклузивно: Правят цялата козирка на стадион "Христо Ботев" и външната фасада

Автор: Георги Кирилов
Коментари (23)
12:00 / 06.03.2023
22504
Очаква се утре проектантът на стадион "Христо Ботев" да входира в Община Пловдив предложение за нова етапност на строителството на стадиона, научи ексклузивно Plovdiv24.bg.

Това ще позволи на общината, след обсъждане в комисиите в кратък срок и пускане на заповед 154, още в петък да издаде новото възлагателно писмо.

По наша информация то ще позволи на строителя на стадиона да го пусне в експлоатация за мача с Левски, а след това в кратък срок да постави цялата козирка на съоръжението. Реално с новото възлагателно писмо строителят веднага, след като го получи, ще има възможност да поръча материалите за цялата козирка.

След въвеждането на стадиона в експлоатация за мача с Левски общината ще направи пълна ревизия на изразходването на средствата до момента. След това се очаква да бъдат отпуснати и допълнителни около 5.8 милиона лева. Те са за система за топене на сняг на козирката, която е задължителна по норми за безопасност, за изграждането на външната фасада, за да може стадионът да получи пълна завършеност, както е по визуализацията и други довършителни работи.


Виж коментарите (23)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).