Правят план за нов стадион на Лаута, още от лятото почват ремонти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (76)
13:29 / 18.04.2010
13158
Предварителен проект за нов стадион показаха днес административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов и председателят на Клуба на привържениците Костадин Славов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Според проекта новия стадион ще има 14 500 седящи места, голяма част от които ще са под козирка.

Освен козирките, другата основна промяна ще бъде изграждането на нова трибуна. Тя ще бъде плътно зад вратата откъм централния вход, без писта между феновете и терена. Старото табло, което е до падналата трибуна ще бъде премахнато и така ще се освободи достатъчно място за новия сектор, който ще бъде специално за най-върлите фенове на клуба и ще е с капацитет от 4000 места.

"Президентът Константин Динев не може да се справи сам с целия този проект. Видя се, че сам човек не може да изпълни проект за нов стадион - както на стадион "Пловдив", така и по други стадиони в България. За това ще търсим помощ от общината и държавата, като след няколко дни ще се срещна и с Бойко Борисов, който лично ме увери, че може да помогне", заяви Атанас Узунов.

Все още не е ясно дали наистина общината и правителството ще се наемат да помогнат и да осигурят финансиране за амбициозния проект. Със сигурност обаче още от лятото Коко Динев ще продължи ремонтите, които стартира през зимната пауза в съблекалните. За да се изпълнят изискванията за лиценз пред БФС, на стадиона ще се направят няколко нови подхода за влизане на феновете, ще се вдигне по-висока ограда и ще се поставят нови седалки на т.нар. сектор "В", където са основната част от феновете. Вече дори са огледани различни модели седалки.

Проектът за реконструкция на стадиона е изцяло съгласуван с феновете на Локомотив. Проектът обаче все още не е готов. Официалното му представяне най-вероятно ще бъде след около седмица и половина. На традиционната седмична среща между фенове, ще се дискутира проекта и ще бъде официално представен пред медиите.


Виж коментарите (76)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).