ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Чиликов: Ръководството трябва да гледа към детско-юношеската школа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:49 / 14.04.2010Коментари (9)3009
© Plovdiv24.bg
Нападателят Георги Чиликов гостува вчера на членовете на фенклуба на Локомотив Пловдив на традиционната им за седмицата сбирка. Таранът призна, че се е оставил изцяло в ръцете на докторите, на които има пълно доверие да излекуват коляното му, което го мъчи от близо месец.

"Оптимистът съм, въпреки че съществува вариант да окача бутонките на пирона. Но ако всичко мине наред съм готов да помогна на Локомотив и следващия сезон. Повече ценя думата си пред президентът Коко Динев и за мен няма значение какъв е договорът ми с клуба. На Лаута можех да дойда още през лятото, но бях решил да се завърна в Бургас при семейството си. Още повече, че предложението което получих от тогавашния ви директор г-н Петлешков не беше сериозно. Не говоря за финанси, а за отношение към мен. Зимата нещата бяха по-различни. Доста мои приятели, които са минали през Лаута ме посъветваха да дойда тук, от друга страна клуба беше най-настоятелен в желанието си и така реших да подпиша," коментира Чили пред запалянковците.

Той разказа накратко за футболната си биография, която започва през 1996-та година в родния Бургас, когато Нефтохимик разполага с най-силната си селекция.
"Логично Херо ме преотстъпи на Черноморец, а две години след като се завърнах на Лазур, Левски ме поиска и ме купи. На Герена изкарах повече от четири години, вкарах над 60 гола и станах голмайстор на България. Оттам отидох в Португалия - едно от най-силните първенства в Европа. Още първата година станахме четвърти и играхме в турнира за купата на УЕФА. След това дойдох в ЦСКА, където макар и за шест месеца изкарах доста силен период. Реално загубихме само един мач и то срещу Локомотив за купата, но с времето усетих, че нещата не вървят на добре и поех към Китай. Това е особено интересна държава, която трябва да се види. Бях в клуба, където живата легенда е Зоран Янкович. Заварих отбор с ядро от млади футболисти и няколко по-опитни. Там беше и Караджинов. В класирането и играта положението беше на приливи и отливи. Готвихме се на една тяхна база, където цял месец трябваше да закусвам с пържени филийки. Аз държа много на хранителния си режим и това бе един ужас за мен. Направо да полудее човек. Треньор ни беше Радко Достанич, който ни влезе в положение. Имах сериозен три-годишен договор, след който спокойно можех да приключа кариерата си. Но не ми платиха няколко месеца и в момента се съдим. Спокоен съм, защото виновните са те," уточни още контузеният нападател.

Относно хранителният си режим той добави и още:

"Ям само пилешко. Но един футболист трябва да има самосъзнание. Който се интересува как и какво да яде - има си начини да го направи. Иначе с храна от Макдоналдс нищо не става."

Георги Чиликов разсъждаваше и по темите за Локомотив и българският футбол въобще:

"Като че ли футболът ни преди няколко години беше по-добър. Спомените ми от Герена и Лаута са свързани с далеч по-интригуващи сблъсъци. Не че и сега футболистите не се раздават максимално. Тогава явно и двата отбора бяха по-добри. Но нивото на родния футбол пада. Липсата на футболисти принуждава собствениците на клубовете да пребягват до услугите на футболисти по-слаба ръка."

"Потенциалът на Локомотив в момента е добър и трябва да се мисли за следващия сезон. Няма и съмнение, че отборът ще остане в "А" група. Важното е, че се полагат основите на една добра организация. Впечатлен съм и от настроението, с което се работи тук в момента. Очарован съм от Гара Дембеле за желанието и бягането, което показва. Но и той има да се учи в тактическо естество. Даксон е бразилец, а аз имам симпатии към тях, защото имах доста приятели от тази държава повреме на престоя ми в Португалия. Той и Дани Кики са страхотни таланти, които Господ им е дал много. Бях решен да вразумявам Кики, първоначално се отказах, но сега виждам голяма промяна у него. Но на него му трябва още една година на Лаута и задължително трансфер в чужбина. Дано направи един страхотен следващ сезон. Според мен Даксон е изкарал много време тук и трябва да смени обстановката час по-скоро. Темата за феновете съм я коментирал много отдавна и с Тунчев и с Котев. Рядко се вижда подобна публика в Европа. Това съм го виждал единствено на стадиона на "Бенфика". Представете си как някой футболист е трагичен в даден мач и получава такава подкрепа, като вашата. И мъртъв да е - все ще се вдигне."

Относно своето бъдеще във футбола, но не като професионален играч, Чиликов бе категоричен:

"Имам желание в бъдеще да се занимавам с футбол. Дали като треньор или ръководител времето ще покаже. Имам самочувствието на човек видял много по света, зараден съм с енергия и желание да се занимавам с това. Познанието на два-три езика също ще ми е от полза. Нямам нищо против след време да съм част от ръководството на Локомотив. Мисля, че в момента ръководителите трябва да наблегнат в работата към детско-юношеската школа. Като ги гледам къде и как тренират децата на Локомотив ми се плаче. Бъдещето е в тях, така е по цял свят. Както и в подмладяване на специалистите, и работа в специализацията им," каза още Чиликов.

В книгата за пожелания той завеща:

"Бъдете здрави и винаги зад Локо. Рано или късно пак ще сме шампиони."

Източник: LPortala.net







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
БРАВО НА 4ИЛИ, РЯДКО ИНТЕЛИГЕНТЕН 4ОВЕК
+2
 
 
И на мен Чилика винаги ми е харесвал...висок, як, добър футболист никога не губи борбата за висока топка...сигурен съм че ако се оправи от контузията ще ни свърши добра работа. Утре всички мошно на Лаута. САМО ЛОКО !
+3
 
 
Утре всички на стадиона! Мездра пада! Сливен пада! Утре - задължителна победа!
0
 
 
защото не е дошъл да види школите брестник и ботев 1912 :Х
-4
 
 
Чиликов се продаде за пари...какво нещастие да подпишеш с буферския отбор...той Зума затова така им каза...цял живот е играл за тях...за циганите...гадна история.:)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Динко Хоркаш: Локо ми предложи 4 оферти за трансфер, но аз ги отхвърлих
Новите карти на Локо с цени от 200 до 1200 лева, има и промопакети
Носител на Купата с Локомотив сменя отбора
Преместиха мачовете на Атлетик и дубъла на Локо
Христо Златински: Всяко начало има своя край! Шампионите са велики хора!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: