ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Дембеле: Локо, като игра и заплащане, е на нивото на френската Лига 2
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:16 / 27.03.2010Коментари (14)4703
© Plovdiv24.bg
Гара Дембеле(в средата)
- Защо избрахте България?

- В началото бях против, но другите французи тук ме убедиха: Елиот Гранден, Кулибали, с който играхме заедно в Истр, и Райс М'Боли - бившият трети вратар на Олимпик Марсилия.

- Играхте във втора гръцка дивизия. Защо напуснахте?

- Всичко бе наред в Пиерикос, но както знаете, при някои клубове в Гърция заплатите се бавят. Не ни платиха 3 месеца и затова помолих президента да напусна.

- Пловдив ли беше единствената възможност?

- Много хора звънят всяка седмица. Те могат да кажат, че Реал М ме иска. Ако бях тръгнал да ги слушам, накрая нищо нямаше да стане. Офертата на Локомотив бе най-конкретна и точна. Имах желание да играя и затова отидох в Пловдив.

- Познаваха ли те в България?

- Президентът на Локомотив вече бе взел доста играчи от Гърция. Той познава добре гръцкото първенство. Знаейки, че съм свободен, той ми се обади и нещата станаха бързо.

- Доволен ли сте от договора си?

- Подписах до 2011 г. с клауза за откупуване, която не е много висока - около 200 000 евро. Що се отнася до заплатата, доволен съм. Президентът ми я дава, за да ме мотивира и да играя добре. За момента ми плащат колкото на играч от френската Лига 2. Сумата може да се увеличи в зависимост от премиите, представянето ми и прочие. Но не съм дошъл в Локо заради парите.

- Как вървят нещата в новия ти клуб?

- Добре, даже доста добре. Във форма съм. Като дойдох, успях да направя почти пълна подготовка. Това не ми се бе случвало никога в предишните клубове. В България има пауза месец и половина в началото на годината. Направихме все едно лятна подготовка. За момента не съжалявам, че преминах в Пловдив, играя всички мачове титуляр, имам 2 асистенции и 2 гола.

- Как определяте българското първенство?

- Отборите са грамотни, първенството е на нивото на френската Лига 2. Засега сме малко над зоната на изпадащите. През първия полусезон в Локомотив имаше президентка, която за 6 месеца е платила само 2 заплати. Това е обезкуражило играчите. През зимната пауза дойде нов президент и всичко си дойде на мястото. При него нещата тръгнаха добре, макар и да почнахме с 2 загуби от 3 мача. Гостувахме на отборите от челото и загубихме с по 2:3 от ЦСКА и Черно море. Няма много отбори, които могат да им вкарат по 2 гола. Срещу Варна поведохме 2 пъти. Трудно е, но сме на прав път.

- Значи ти харесва в Локомотив?

- Да, забавлявам се, правя добри неща. Помагам на отбора, треньорът и президентът ми имат доверие. Може да се каже, че вече съм водеща част от отбора.

- Опита ли от нощния живот в Пловдив?

- Да, но не съм прекалявал. Българската музика не е ужасна, прилича на гръцката. Повече си седя вкъщи. Играя телевизонни игри с жена ми. Винаги я побеждавам. Живея в апартамент заедно с нея. Тя беше с мен и в Гърция.

- Ще се установиш ли задълго в България?

- Не. Мисля, че няма да остана дълго. Гледам не малко статии в България, които говорят за мен и публикуват суми, които се покачват непрекъснато.

- Може би няма да се върнеш във Франция, тук не блестеше много...

- Да. Не бих си върнал във Франция за момента. Там хората си казват: "Да, Дембеле е много добър играч, но най-вече е неконтролируем". Вярно е, че преди бях непослушен, но днес съм друг човек. Мисля само за футбол. Във Франция имиджът ми не е добър заради шофирането без книжка, лошата ми дисциплина и правосъдните проблеми в Италия. Нищо от това не е забравено. Някой ден ще се върна във Франция, но няма да е веднага.

- Ти все пак беше оневинен по обвинението за изнасилване на американката в Италия, нали?

- Да, тази история беше много тежка за мен. Тогава ме искаха много английски клубове, бях напът да подпиша с Лацио. Тази афера ми отне много ценно време. В началото дори не можех да се защитя. Помогна ми френската посланничка в Италия, както и Ги Ру (легендарен треньор на Оксер), който винаги ме е подкрепял. Никога няма да мога да му се отблагодаря.

- Познаваше ли момичето?

- Не, не я познавах, само веднъж съм я виждал. Тя просто искаше да вземе пари. Моите адвокати откриха, че тази има застраховка в САЩ, която й носи много пари при изнасилване. Знаете, че в САЩ човек може да се застрахова за всичко. Сега ме е яд, че адвокатът ми не пусна жалба срещу нея за клевета. Тази история само ме омърси.

- Поддържаш ли връзка с бившите си колеги от академията в Клерфонтен?

- Да, с Юнес Кабул (Тотнъм), Абу Диаби (Арсенал), Рикардо Фати (Рома), Хабиб Белаид (Булон), Журдрен (Монпелие). Независимо къде съм бил, винаги съм поддържал контакт с тях.

- Искаш ли да оставиш послание към Франция?

- Да. Искам да кажа, че няма да се върна през задната врата, а през парадния вход.

- Тоест с фланелката на ПСЖ, Лион или Олимпик М?

- Не, нямам предвид това. Искам да кажа, че като си върна, ще се говори за мен само във футболен аспект, а не за нещо друго.

- На кого искате да предам съобщението ви?

- На футболните наблюдатели и колегите ви журналисти.

Източник: SoFoot.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не е лош нападател Дембеле, но далеч не смятам, че е най-добрия чужденец, играл някога в България. Това, което го казва, че при първа възможност си тръгва от Локо и България, изобщо не ми харесва. Колкото и да е добър един футболист, не можем да си позволим да го взимаме само за да си поддържа формата и да си взима заплатата... Нали догодина като си тръгне трябва да търсим нов нападател, който да свиква с отбора и обстановката... Пожелавам му успех на момчето и занапред.
+2
 
 
ТРЪГВАМЕ ЗА СОФИЯ ДА МАчКАМЕ АИЙДЕ КОИЙТО МОЖЕ ДА ИДВА УСПЕХ НА ОТБОРА И САМО ДА СПОМЕНА НЕЗНАМ ДАЛИ ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЖЪЛТЪЦИТЕ КОИТО ДРАЗНИХА ПО НАшИТЕ ТЕМИ ГИ НЯМА ВЕчЕ ЕТО НАСТЪПИ ВЪЗМЕЗДИЕ САМИ СИ СЕ ИЗЯДОХА И ОТСТРАНИХА ТЕ ХАЙВАНИТЕ СИ НЯМАТ НИщО ВЕчЕ ,ЗАщОТО СА ЕДНИ ПРЕДАТЕЛИ ПРЕДАДОХА СИ ОТБОРА ЗА ПЕПСИ И СЕМКИ САМООООО ЛОКОООООО
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 27.03.2010 г.
+3
 
 
Днеска ви чакам всички в София , да подкрепим отбора на Пловдив аййййй Локо
+3
 
 
Най-добрия чужденец играл някога в България - Гарра Дембеле. Ние тръгваме за София, айде да полудяваме и да си направим шоуто днес САМО ЛОКО.
+3
 
 
ПОЖЕЛАВАМ НА ДЕМБЕЛЕ ДНЕС ДА НАКАЖЕ ЛОКО-МЗ.!ВСИЧКИ НА ГЕРЕНА ДНЕС!
+2
 
 
Не мога да спра да му се възхищавам!Такъв хъс,такава спортна злоба скоро не съм виждал по нашите терени!Ясно е,че няма да остане дълго при нас,но ние дълго ще го помним.Дано да е здрав и да продължи да ни радва!!!
+3
 
 
4-5 отбора играем футбол в БГ...другото е БФС цирк !
на 27.03.2010 г.
+2
 
 
ГАРА ДЕМБЕЛЕЕ, ГАРА ДЕМБЕЛЕ, ГАРА, ГАРА, ГАРА ДЕМБЕЛЕЕЕ!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Динко Хоркаш: Локо ми предложи 4 оферти за трансфер, но аз ги отхвърлих
Новите карти на Локо с цени от 200 до 1200 лева, има и промопакети
Носител на Купата с Локомотив сменя отбора
Преместиха мачовете на Атлетик и дубъла на Локо
Христо Златински: Всяко начало има своя край! Шампионите са велики хора!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: