Съдят петима фенове на Нефтохимик, потрошили автобуса на Марица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:44 / 23.03.2010
2941
Петима младежи от Бургас ще бъдат подведени под съдебна отговорност. След мача срещу "Марица" между двата отбора, игран в квартал Долно Езерово в неделя, групичката нападнала с камъни автобуса на пловдивчани. Инцидентът е станал на пътен възел Петолъчката в момент, когато футболистите са спрели за почивка.

Петимата хулигани, за които се съобщава, че са фенове на "Нефтохимик", са изскочили от автомобили с бургаска регистрация. Те започнали да обстрелват автобуса с камъни, потрошавайки стъклата му. След бързата намеса на органите на реда нападателите Росен Владимиров /23 г./, Мартин Янчев /21 г./, Митьо Димов /26 г./, Георги Игнатов /25 г./ и Светослав Гергов /20 г./ са били арестувани и откарани в полицията в Сливен. Петимата ще отговарят пред Темида за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, съобщиха от полицията. Светослав Гергов е с действаща съдебна забрана да посещава спортни събития до 2012 година, уточниха от полицията. По всяка вероятност нападателите на автобуса ще бъдат съдени по бързата процедура и за футболно хулиганство.

Източник: в. "Компас"


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).