Шефът на ВК Марица: Първият мач в София ни бе най-силния

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:48 / 18.03.2010
1324
Дни след спечелването на сребърните медали във волейболното първенство, изпълнителният директор на Марица Стоян Гунчев и капитанката Ани Маринова разказаха за успеха на отбора и как ръководството и момичетата го приеха, след като вече емоцията от финалния двубой е поотминала.

"Това е първият такъв успех в 64-годишната история на Марица. Играли сме финали за Купата, били сме втори там, но в първенството за пръв път вземаме сребърни медали и играем за титлата. Смятам, че имахме своите шансове. ЦСКА са по-класния отбор, в 8 от 10 мача ще ни бият. Във волейбола обаче нищо не се знае и можеше да ги излъжем. Първият двубой в София според мен бе най-силния на отбора до сега. Особено първия гейм, който загубихме с 28:30 играхме изключително добре, напълно равностойно. Ако го бяхме спечелили, може би ситуацията щеше да е съвсем друга по-нататък, тук го има и психологическия елемент. В Пловдив направо си ги изтървахме, водехме 2:1 гейма", заяви Стоян Гунчев.

"Отсъствието на титулярната разпределителка Цветелина Николова повлия на крайния изход. Анелия Минчева се включи много добре, но след като сме свикнали цял сезон с Цветелина, сега го нямаше този синхрон на този много важен пост в отбора", добави още Гунчев.

Една от най-щастливите от сребърните медали бе капитанката Анна Маринова, която грабна и приза за най-добър изпълнител на сервиз. "Първият мач не мина както ни се искаше, във втория бе още по-зле. Надявахме се в Пловдив да успеем да ги излъжем, в нашата зала пред нашата публика, но не се получи. Явно техния опит си каза думата, все пак те са играли финали и преди, а на нас това ни е за пръв път", каза Ани, която бе загубила гласа си и едва говореше, като призна, че е така още от първия двубой в София в събота.

"Все още не сме се събирали след финала, за да направим анализ на сезона. Мисля, че всяко момиче в отбора си е направила анализ за себе си и смятам, че всички са доволни от постигнатия успех. Разбира се, съжаляваме, че сме изпуснали и златните медали, всеки спортист играе за победа винаги. Радвам се за приза за най-добър изпълнител на сервиз, но мисля, че не е правилно всяка година всички индивидуални награди да отиват при волейболистки на ЦСКА", каза още Ани Маринова. Освен нея, индивидуална награда взе и волейболистка на Левски Сиконко за най-добър блокировач, а останалите награди отидоха при шампионките от ЦСКА.

"Вечерта след финала отпразнувахме сребърните медали в дискотека. Празнувахме до сутринта и си пожелахме догодина да вземем златните медали", каза още Ани.


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).