Приключи големият финал в летния любителски шампионат на картинг писта "Лаута"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:28 / 03.11.2022
906
Приключи големият финал на летния любителски шампионат по картинг, който се проведе на картинг писта "Лаута" в Пловдив. Състезанието беше оспорвано и в двата класа. Стартовата решетка за полуфиналите и за двата класа беше по генерално класиране от летния шампионат.

В клас Sprint тринадесет пилоти влязоха в битка за шампионската титла. Победител в състезанието стана Симеон Юруков, втори след него се нареди Мартин Манолов, а трето място зае Максимилиян Колев. Поради счупен картинг във финала Делян Мишинков не успя да вземе по-голям брой точки и поради това изпусна първото място, съобщиха домакините на надпреварата.

В клас Junior седем пилоти премериха сили в състезанието. Победител в летния шампионат стана Виктор Николов с две първи места и едно трето във Суперфинала. Втори на почетната стълбичка се качи Габриел Александров, а на трето място финишира Цветелин Цонев. Четвъртата позиция зае Стилиян Ралчев, следван от Денислав Кузев, Николай Хаджиев и Борис Родригес-Матов.

"Поздравления на всички участници! Ще ви очакваме и на зимния любителски шампионат", обявиха домакините от картинг писта "Лаута".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).