Кметът апелира: Христолов, махни се

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (126)
12:22 / 25.02.2010
17467
По повод драматичните събития около Ботев и след днешното прочитане на декларация на феновете от трибуната на местния парламент, изявления даде и кметът Славчо Атанасов пред журналисти:

"Не се ли махне Христолов от отбора, няма шанс Ботев да възвърне предишното си величие като футболен клуб. Обръщам се към самия него като човек да се махне и да даде възможност този клуб, който през последните 10 години стана за посмешище под негово ръководство, да се възроди. Казвам го с болка и като кмет, защото Ботев е институция за Пловдив, и като фен на отбора вече четвърто поколение - още прадядо ми е бил привърженик на клуба още от създаването му през 1912 г."

Атанасов за пореден път подчерта, че с Христолов се работи изключително трудно и това го знае всеки, който е имал вземане-даване с него. Като кмет той поема ангажимента да застане изцяло зад един обновен Ботев, зад който стоят феновете, легендите на клуба и пловдивската общественост в нейната жълто-черна част, и да им даде стадион "Ботев", в който общината до дни ще влезе във владение.

"Ако Христолов продължава да е президент на клуба, с Ботев е свършено. Отборът е там, където са неговите фенове, няма футболен клуб, ако няма фенове", заключи Атанасов. С официална позиция той ще излезе веднага, щом общината влезе във владение на стадиона.


Виж коментарите (126)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).