Малките "лъвици" от Лион (Пловдив) спечелиха втори пореден футболен турнир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:11 / 02.11.2022
1393
На стадион "Пловдив" завърши вторият за сезона официален футболен турнир за девойки до 13 години, който е под егидата на БФС. Участие в надпреварата взеха пловдивските ФК Пълдин и ФК Лион, както и тимовете на Траките (Скутаре) и Локомотив (Стара Загора).

Началото на състезанието бе дадено с пловдивско дерби между Лион и Пълдин. Двата тима се хвърлиха с огромен ентусиазъм и плам в непрестанни атаки към двете врати. Първи до гол стигнаха момичетата на Пълдин след остро центриране отдясно. Малките "лъвици" успяха да изравнят резултата с невероятен пробив на Зара Боева и гол на Калина Кузманова.

Лионките стигнаха до пълен обрат след страхотен удар от 30 метра на Теодора Асенова. След това Зара Боева и Алекс Динева вкараха по още едно попадение и така ФК Лион постигна успех с 4:1. В следващите два двубоя момичетата на треньора Иван Кунчев постигнаха разгромни победи с 4:0 над Траките (Скутаре) и 8:1 над Локомотив (Стара Загора).

Ето как от ФК Лион коментираха победата в турнира за своите възпитанички:

С трите победи девойките от пловдивския Лион спечелиха безапелационно и втория си турнир за сезона, а с играта си показаха, че заслужават мястото си на безапелационен лидер за своята възраст в региона.

Силната защитна стена на отбора, изградена от Симон Димова - Йолина Кантарска - Радина Михайлова, в комплект с най-спокойния вратар на света София Вълкова, допуснаха едва 1 гол в своята мрежа. "Камикадзето" в отбраната на пловдивчанки Симон Димова (Монди) дори успя да се разпише с 2 гола, завършвайки страхотни комбинации.

Сега пловдивчанки очакват следващия официален турнир с по-голямата възраст - до 15 години, който ще се проведе тази неделя на 6 ноември на перфектно подготвения терен в село Строево.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).