Рецитал на Чочев прекъсна 100-процентовата домакинска серия на Локо

Автор: Стойчо Генов
Коментари (62)
16:57 / 03.10.2022
8257
Локомотив (Пловдив) прекъсна отличната си серия от 3 поредни шампионатни победи, без да допусне гол в своята врата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Черно-белите загубиха от ЦСКА 1948 с 1:3 в дербито от 12-ия кръг на Първа лига, което се игра на стадиона в "Лаута".

Преслав Боруков (56) отбеляза за "смърфовете", а Ивайло Чочев (52, 84) и Джонатан Перейра (67) бяха точни за гостите.

Двубоят бе пряк сблъсък за първото място във временното класиране, което вече се заема от "червените" с 26 точки. Възпитаниците на треньора Александър Томаш останаха на трета позиция с 22 точки, а с поражението бе спряна и 100-процентовата им успеваемост като домакини от началото на сезона (5 победи от 5 мача преди днешната среща).

Още в самото начало пловдивчани създадоха опасна ситуация пред противниковата врата. Бабакар Дион напредна отдясно и центрира на далечна греда. Там свободен бе Бирсент Карагарен, но той не успя да отправи удар.

Половин час по-късно след изпълнение на тъч Преслав Боруков свали към Витанов в наказателното поле. Халфът отправи удар, но той беше спасен от вратаря Даниел Наумов, а добавката на Димитър Илиев също беше отразена. 

Три минути преди почивката Ивайло Чочев шутира от 12-13 метра, а стражът на Локо отрази, но въпреки това топката се насочи към мрежата. На сантиметри от голлинията Матеус успя да я изчисти.

В добавеното време Георги Русев отбеляза гол, но след намеса на ВАР той бе правилно отменен заради засада.

В 52-ата минута ЦСКА 1948 откри резултата. Охене центрира в малкия пеналт, където Ивайло Чочев се пласира между Тодор Павлов и Александър Василев, спря с гърди и с левия крак насочи топката в мрежата за 0:1.

Само 4 минути по-късно Локомотив изравни. Бирсент Карагарен центрира в наказателното поле и Преслав Боруков засече с глава за 1:1. Страничният съдия вдигна флага за засада, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР се видя, че такава не съществува.

В 67-ата минута гостите отново поведоха в резултата. Ивайло Чочев центрира на далечна греда, където Джонатан бе оставен напълно свободен и с шпагат прати топката в близкия ъгъл на вратаря Динко Хоркаш за 1:2.

Шест минути преди края Ивайло Чочев ознаменува чудесната си игра с втори гол. Той се възползва от пас по земя от Джонатан, финтира защитник на Локо и с левия крак простреля Динко Хоркаш за 1:3. Това бе гол №12 на халфа през настоящия сезон. 

Локо игра в състав:

Динко ХоркашАлександър Василев, Тодор Павлов, Мартин Паскалев, Матеус, Петър Витанов, Пиер Зебли, Бабакар Дион (75- Джовани), Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Преслав Боруков.



Виж коментарите (62)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).