Отнемат лиценза на Ботев?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
15:19 / 09.02.2010
9043
Лицензът на Ботев Пловдив може да бъде отнет до началото на първенството в А група, съобщи Гонг, позовавайки се на свои източници. Въпреки че „канарчетата" имат издаден вече лиценз за мачове в А група за настоящия сезон 2009/2010, това няма да попречи на Лицензионната комисия да промени решението си, взето миналата година.

В момента комисията, а и цялото БФС са в пълно неведение за случващото се при „канарчетата". Председателят на Лицензионната комисия Красин Кръстев заяви, че по принцип може да се стигне до такова решения на комисията. „И ние вече се чудим какво става в Ботев. Изпратили сме писмо до клуба, в което искаме да ни се обяснят много от нещата, които ни интересуват. Едва когато разберем каква е ситуацията ще може да предприемем действия", каза Кръстев. Според наредбата, ако на професионален клуб бъде взет лиценза, то тогава от следващия сезон, отборът ще се състезава с две дивизии по-надолу, което в случая с Ботев означава В група.

Има един куп причини, които на този етап накланят везните към невъзможността Ботев да стартира шампионата.

Основната е липса на каквато и да било възможност за картотекиране в БФС. По график на 15 февруари „жълто-черните" трябва да впишат своите футболисти за новия полусезон. В момента обаче това е невъзможно да се случи. Ботев има забрана за картотека, тъй като дължи пари на десетина свои бивши футболисти, които са спечелили делата срещу клуба. Освен това БФС дори не може да изпраща жълтите карти на играчи, които евентуално да бъдат трансферирани. Невъзможно е и доиграването на шампионата с юноши. По наредба трябва да има подписани поне 16 професионални договора, но за момента такива има с 2-3 футболисти, които обаче не е сигурно докога ще са в сила, тъй като и тези играчи са подали молби за разтрогване.
Освен проблемите с картотеки на играчите има и още задължения, които трябва да бъдат покрити. Това са задължения към БФС и суми, дължими по решение на Дисциплинарната комисия.

Има огромна вероятност в казуса „Ботев Пловдив" огромна роля да изиграе и декларацията, която феновете пуснаха вчера и с нея искат клуба да бъде изхвърлен от елита. Запознати твърдят, че Боби Михайлов и хората в Изпълкома ще вземат под сериозно внимание мнението на публиката. Очаква се следващата седмица да има и заседание на Изпълнителния комитет на БФС и това ще бъде една от основните точки.

В момента единственото спасение пред „канарчетата" е Димитър Христолов да докаже сигурна продажба на клуба. Това може да стане само с подписани договори и от двете страни и решение на Агенцията по вписванията, които да бъдат представени в БФС. Освен това евентуалните нови собственици трябва да инициират среща с Боби Михайлов и компания и да гарантират изчистването на всички задължения. Едва тогава шефовете на БФС могат да позволят на клуба да доиграе шампионата. До момента единственото действие в тази посока е разговор на Франческо Салерно с хора в БФС, който обаче не е гаранция за сделка.

В същото време близки до Димитър Христолов разкриха, че все още действащия президент на Ботев е помолил БФС за отлагане на първия мач с Левски, но е бил моментално отрязан от футболната централа.



Виж коментарите (28)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).