Венци Стефанов: В Локо (Пд) ги гони параноята, от 4-те евроучастници не мога да събера 10 българи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
15:01 / 26.08.2022
9396
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширна пресконференция в София. Ексцентричният бос остана верен на стила си и "подкара" наред почти всички български отбори. Основната тема на неговото вълнение беше използването на прекалено много чужденци в родното ни първенство.

Ето какво каза Стефанов пред представителите на медиите:

Като гледах първите мачове на четирите български отбора, които защитаваха честта на България в Европа, не можах да събера 10 българи в стартовите състави. Викам си на акъла "български отбори ли сме, или от Чепръчене“. Бамба, Лабамба, Кнеженич... и оп, тук се мерне Турицов, там се мерне Космонавтче, там някой друг. Какво искаме националния селекционер да вади футболисти като Дейвид Копърфийлд да вади от къде футболисти? Няма откъде. Докато не се промени този начин. Колегите имат глава на раменете и може да разсъждава.

В България ги вземаме от кол и въже. Всякакви, вкарваме ги, изкарваме ги, връщаме ги, преотстъпваме ги и нищо не става. Разходите при чужденците са два пъти повече, отколкото при българите. Утре никой няма да ти каже "евала“, че си взел момче от друга държава, играло при теб 5или 6 години на добро ниво, но довиждане. А българчето ще го изпратим таксиметров шофьор или пазач на някой обект. Едно съм разбрал. Дори да вземеш футболист за 10 милиона, тук после не можеш да му вземеш 15, защото играе в България.

Който и да спечели Суперкупата – нито Левски е Левски, нито Лудогорец е Лудогорец. Те са отбори с чужденци, които не ме касаят, не ме итригува това нещо. ЦСКА 1948 и Пирин държаха на български футболисти, сега гледам, че и те залитат. Айде Ботев Враца и те попълниха. Спартак Варна, но те сиромашки, нищо си нямат. Локо Пловдив мислех, че ще се отърват от някои неща, но и тях ги гони параноята - "трябва да вземаме страхотни".

В Септември и ЦСКА 1948 има много българи. Не е казано, че задължително трябва да са българи, но е противопоказно да имаш 2-3 българи, а на другите не можеш да им запомниш имената. Айде, ако вземеш големи имена от европейския футбол "иди-дойди". Но ние ги вземаме безработни от трета дивизия във Франция, играл някъде в Белгия, подвизавал се в някои клуб известно време....

Шансът да продължат в Европа повече от 1 отбор в Европа беше равен на 0 още от началото. Няма шанс. Виждате, че Жалгирис, Малгирис, Литва, Латвия, Естония, държави, които си ги биехме като тупани, сега... видяхте какво направи Малта. Едно време Тодор Живков каза: Приземяване, приземяване. Трябва да си направим ремонта и после пак да излетим. С това, което разполагаме в момента, новият национален селекционер, ако всички хора, които се занимаваме с футбол не седнем и не се разберем, че е крайно време България да е за българите.

Разбирайте го както искате. Аз искам нашите футболисти, нашите деца да имат своя шанс. Ако им се дава шанс, ако те играят и имат повече мачове ще подобряват качествата и майсторството си. Ще стигнем едно средно европейско ниво.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).