Тунчев ликува в "Коматево", Ботев остана на дъното след пореден слаб мач

Автор: Стойчо Генов
Коментари (25)
23:00 / 23.07.2022
8752
Отборът на Ботев (Пловдив) отново разочарова привържениците си и не успя да запише първи точки в първенството през новия сезон, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жълто-черните загубиха от Арда (Кърджали) с 0:2 в мач от третия кръг, който се игра на базата в "Коматево".

Иван Тилев (37) и Ласана Н'Диайе (54) вкараха за тима от Кърджали, воден от бившия наставник на Локомотив Пловдив Александър Тунчев. За него това е втори успех над Ботев след рекордното за пловдивското дерби 6:0 преди 2 години.

Така възпитаниците на треньора Азрудин Валентич останаха на последно място във временното класиране, като са единственият тим в Първа лига без спечелена точка.

Двубоят бе генерална репетиция за "канарите" преди реванша срещу кипърския Апоел (Никозия) от втория предварителен кръг в Лига на конференциите. На трибуните в "Коматево" бе и новият национален селекционер Младен Кръстаич.

Първата добра ситуация за ботевистите дойде в 16-ата минута. Мартин Секулич бе изведен с дълъг пас, овладя на гърди и отправи удар, но вратарят на гостите Васил Сименов спаси.

В 37-ата минута Арда откри резултата. Христо Иванов изведе Иван Тилев, който финтира Джеймс Етоо и шутира покрай Георги Аргилашки. Страничният съдия вдигна флага за засада, но след преразглеждане с VAR се видя, че Роберто Пунчец я покрива - 0:1.

В 54-ата минута гостите удвоиха преднината си. След центриране от фаул Дилан Мертенс игра с глава, но се получи извеждащо подаване към Ласана Н'Диайе. Нападателят се възползва от подаръка и шутира в мрежата за 0:2.

В 63-ата минута Етоо центрира от десния фланг към далечна греда. Там Николай Минков отправи прехвърлящ удар с левия крак, при който топката "кацна" върху напречната греда и излезе в аут.

Ботев игра в състав:

Георги АргилашкиВиктор Генев, Самюел Супрайен, Роберто Пунчец (46- Димитър Тонев), Дилан Мертенс (61- Точукву Нади), Реда Рабей (71- Уго Ази), Николай Минков (87- Атанас Чернев), Джеймс Етоо, Емануел Току, Мохамед Брахими, Мартин Секулич (71- Бисер Бонев).



Виж коментарите (25)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).